Gašić tera Dikovića i Bandića i dovodi nove ljude

Ministar odbrane Bratislav Gašić pokušava da izdejstvuje smenu načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića i na njegovo mesto dovede Jovicu Draganića, sadašnjeg zamenika u Generalštabu.
Ministar odbrane Bratislav Gašić pokušava da izdejstvuje smenu načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića i na njegovo mesto dovede Jovicu Draganića, sadašnjeg zamenika u Generalštabu, saznaje "Blic".

Okršaj ministra i generala iznova je na dnevnom redu u Ministarstvu odbrane i Vojsci, a odnosi su dodatno zategnuti posle pada helikoptera u kome je poginulo sedmoro ljudi. "Bratislav Gašić i Ljubiša Diković komuniciraju isključivo službeno. Ne razmenjuju nijednu reč preko toga. Oni se čak i ne rukuju i taj odnos više niko ne može da popravi. Međutim, Jovica Draganić je čovek koji je potpuno odan Gašiću", navodi izvor "Blica".

Kako se dodaje, Draganić je međutim, samo prelazno rešenje. Prvi korak je smena Dikovića, a kada Draganić dođe na mesto načelnika Generalštaba, kao njegov zamenik treba da bude postavljen Milosav Simović, sadašnji komandant Kopnene vojske.

Sve ovo vreme Gašić lobira da skloni Dikovića, a rok da ga i smeni je, prema izvoru "Blica", kraj ove ili eventualno početak naredne godine.

Sukob Gašića i Dikovića, koji se odražava na celokupan sistem, rasplamsao se bukvalno po dolasku ministra na funkciju. Gašić je odmah hteo da smeni Dikovića, međutim, napravljena je greška u koracima. Po zakonu, načelnika Generalštaba postavlja i razrešava predsednik Srbije na predlog ministra odbrane.

Kako su generali Bandić i Živak zasad jedini oglašeni krivim u aferi "helikopter" pred Vojnodisciplinskim sudom, koji ih je kaznio zabranom napredovanja u trajanju od dve, odnosno jedne godine. Istovremeno je doneta odluka u Ministarstvu odbrane da Predrag Bandić bude upućen na mesto šefa Misije pri NATO u Briselu. Prema saznanjima "Blica", Bandić se upućuje u Brisel jer je nezgodan svedok i da bi praktično bio sklonjen iz dnevnih dešavanja u Ministarstvu i Vojsci.

  • 31.10.2015 12:48
    Pod hitno keramičara oterati negde da lepi pločice, najbolje u Rusiju, u Sibir, i da razmišlja tamo, ako ima čime ... Ovakvu vojsku može p(r)oterati Lovački savez Kosova ... Sretu Malinovića za ministra ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.