Poverenica: Gašić uvredio sve žene

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je ministar Bratislav Gašić uvredio sve žene i da je njegova izjava nedopustiva.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je ministar Bratislav Gašić uvredio sve žene i da je njegova izjava nedopustiva.

Janković je saopštila da svi predstavnici vlasti u Srbiji, kao nosioci javnih funkcija, imaju dodatnu obavezu da se bore protiv rodnih stereotipa i da žene u srpskom društvu tretiraju s poštovanjem, ravnopravno i bez diskriminatorskih stavova.

Poverenica ukazuje da je dobro što se ministar ubrzo izvinio, a da bi ceo slučaj trebalo da bude opomena svim nosiocima vlasti da se u govoru i komunikaciji ponašaju pristojno i sa punim uvažavanjem sagovornika.

Janković podseća da Srbija kao i druge zemlje u svetu, obeležava 16 dana aktivizma, koji su počeli 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i traju do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, i da zato poruke i izjave koje se daju javnosti imaju dodatnu težinu.

  • Алапачица

    07.12.2015 18:56
    @Лука Лабан Наравно да није паметно да на месту министра одбране стоји особа која је квалификована за керамичара. Није у реду то што је рекао, али надам се да ће уместо њега доћи неко бољи.
  • Лука Лабан

    07.12.2015 12:56
    Ја сам увређен од кад је постао министар јер није нормално да керамичар врши ту дужност! Било је много јачих разлога да се смени. Ово је будалаштина.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija