Gradonačelnik Niša tražio da "pauk" odnosi manje vozila

Čim je stupio na dužnost gradonačelnika Niša, Darko Bulatović je od direktora "Parking servisa" Marka Jankovića zahtevao da pauk ne nosi toliki broj nepravilno parkiranih automobila.

Dogovoreno je da pauci mesečno umesto 900 odnesu maksimalno 500 vozila.

"Kod većine Nišlija materijalna situacija nije dobra. Mnogo građana je moralo da plaća visoke kazne za parkiranje iako su se zaustavljali samo da kupe lek ili da završe nešto na brzinu. Posebno je loše da pauci nose automobile koji nikome ne smetaju, odnosno ne remete saobraćaj. Rekao sam Jankoviću da smo mi ovde zbog građana i da javna preduzeća nisu profitabilna, već moraju da budu na usluzi građanima", kaže Bulatović za "Blic".

Janković je uvažio zahtev gradonačelnika i najavio da će od sledećeg meseca početi da se primenjuju nova pravila.

"Promenićemo delove grada u kojima će pauci skupljati vozila. Biće usmereni na zonirana područja grada koja su pod naplatom. Reagovaćemo i kad nas zovu građani ili kad nam to naloži saobraćajna policija", kaže direktor "Parking servisa".

Iako je ovaj potez gradonačelnika oduševio dosta vozača jer više neće morati da strahuju da će im pauk odneti kola, mnoge Nišlije su zabrinute. Pojedini građani se boje da će na ovaj način svako moći da parkira gde hoće, a potez gradonačelnika ocenjuju kao jeftinu demagogiju.

Opširnije na sajtu Blica.

  • Nislija

    18.07.2016 13:34
    Da li je jeftina demagogija videćemo. Ono što je činjenica je da je parking servis u Nišu zaista služio za popunjavanje budžeta. Dokaz za to što je vladajuća stranka kojoj pripada i sadašnji gradonačelnik ceo grad isarala parking prostorom, a nijedan novi prostor nisu obezbedili. Ali naravno ne treba otići ni u drugu krajnost pa u potpunosti zapostaviti komunalni red.
    Videćemo da li će gradonačelnik ispuniti obećanje i u svom mandatu obezbediti izgradnju podzemnih garaža i još nekih uredjenih parking mesta. Onda će i pauk imati smisla.
  • Averel

    18.07.2016 06:34
    O Tuurci, đe ste Tuurci
    Voleo bih da je ovo neki grad u inostranstvu, da se barem smejem.

    Strašno što je kod nas, što je "čovek" ozbiljan i što verovatno većina sugrađana gleda na to kao na nešto normalno, pozitivno. Još da "zahteva" od policije da dozvoli kraduckanje, kriza je, šta će ljudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.