Žena poginula u udesu kod Merkura

Sedamdesetrogodišnja Katica Ružić iz Zmajeva nastradala je u saobraćajnoj nezgodi koja se juče dogodila na uglu Kornelija Stanovića i Rumenačke ulice, kod Tržnog centra "Merkur".
Sedamdesetrogodišnja Katica Ružić iz Zmajeva nastradala je u saobraćajnoj nezgodi koja se juče dogodila na uglu Kornelija Stanovića i Rumenačke ulice, kod Tržnog centra "Merkur".

Zmajevčanin Spasenko R. (1933), vozač "lade" u kojoj je bila i Katica, nije ustupio prvenstvo prolaza automobilima na raskrsnici, usled čega je u njih udario "micubiši", koji je vozio Vladimir S. (1992) iz Šapca, saopštila je policija.

Prema rečima svedoka, lada je skretala iz Kornelija Stankovića u Rumenačku kada je iz suprotnog pravca naleteo micubiši i direktno udario u desnu stranu kod suvozačkih vrata gde je sedela Katica.

Od siline udara lada se nekoliko puta okrenula za 360 stepeni i u tom okretanju nesretna žena je ispala na asfalt.

Policija će podneti krivičnu prijavu protiv Spasenka zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

.

  • Mile NS

    11.11.2010 21:18
    kriv je i deda i klinac
    Deda je kriv što je prihvatio produženje vozačke koje mu men***i u SUP-u omogućavaju pored tolikih godina i što nije poštovao osnovna pravila saobraćaja. Nedavno sam se zaprepastio kad sam video jednu bakicu kako vozi VW Bubu staru verovatno ko pola njenih godina a kad izađe iz auta jedva ode nogama nekud...
    Klinac je kriv zbog očiglednog prekoračenja brzine. Ladi je "predao" veliku energiju udarcem, a ako je istina da se toliko okretala onda mogu misliti koliko je brzo isao. Nije bitno uopste koje je godiste i koji je automobil, vozio je brzo. Malo proguglajte koliko je kraci zaustavni put sa samo 10km/h manjom brzinom kretanja vozila... Nije bez razloga po novom zakonu smanjena brzina sa 60 na 50 km/h, iako priznajem ubija u pojam koliko je sporo. Ali tih -10km/h ima svoje kao sto rekoh, a tako kaze i Fizika. Davno sam prolazio pomenutom raskrsnicom i koliko sam video pokrivena je video nadzorom, kamera na staroj, sivoj, trospratnoj zgradi prekoputa merkura, i otprilike pokriva upravo sredinu raskrsnice . Da li kamera radi ?
  • novosadjanka

    10.11.2010 10:14
    @Emanon
    jeste da je izgubljen jedan zivot i nije tacno na koji nacij je doslo to tog gubitka, da li prirodnom smrcu ili bahatm brzom voznjom jedne nedozrele mlade osobe..inace u sudarima-udesu nije bas sve onako kako se nama cini, moze se vozilo rotirati oko svoje ose i ako je udareno po sredini, moze i da bude "samo" odbaceno s tim sto i tada moze da se pogine, sve je u udesu vazno, brzina,klizavost kolovoza.....
  • emanon

    09.11.2010 12:20
    Meni samo nije jasno kako se Lada mogla zarotirati nekoliko puta za 360 stepeni ako je udarena po sredini tj. u vrata. Logicno je da tom prilikom bila odbacena. Da je udarena u recimo predelu prednjeg ili zadnjeg tocka onda ima logike da se zarotirala, ali ne i nekoliko puta zaredom. Uglavnom, izgubljen je jedan zivot i to sasvim bespotrebno i lako je nama sada mudrovati zasto i kako se sve to zbilo. Zene vise nema i to je najzalosnije od svega. Nestala je necija majka, baka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.