Info
08.11.2010.
13:00 > 14:57
Sedamdesetrogodišnja Katica Ružić iz Zmajeva nastradala je u saobraćajnoj nezgodi koja se juče dogodila na uglu Kornelija Stanovića i Rumenačke ulice, kod Tržnog centra "Merkur".
  • Mile NS

    11.11.2010 21:18
    kriv je i deda i klinac
    Deda je kriv što je prihvatio produženje vozačke koje mu men***i u SUP-u omogućavaju pored tolikih godina i što nije poštovao osnovna pravila saobraćaja. Nedavno sam se zaprepastio kad sam video jednu bakicu kako vozi VW Bubu staru verovatno ko pola njenih godina a kad izađe iz auta jedva ode nogama nekud...
    Klinac je kriv zbog očiglednog prekoračenja brzine. Ladi je "predao" veliku energiju udarcem, a ako je istina da se toliko okretala onda mogu misliti koliko je brzo isao. Nije bitno uopste koje je godiste i koji je automobil, vozio je brzo. Malo proguglajte koliko je kraci zaustavni put sa samo 10km/h manjom brzinom kretanja vozila... Nije bez razloga po novom zakonu smanjena brzina sa 60 na 50 km/h, iako priznajem ubija u pojam koliko je sporo. Ali tih -10km/h ima svoje kao sto rekoh, a tako kaze i Fizika. Davno sam prolazio pomenutom raskrsnicom i koliko sam video pokrivena je video nadzorom, kamera na staroj, sivoj, trospratnoj zgradi prekoputa merkura, i otprilike pokriva upravo sredinu raskrsnice . Da li kamera radi ?
  • novosadjanka

    10.11.2010 10:14
    @Emanon
    jeste da je izgubljen jedan zivot i nije tacno na koji nacij je doslo to tog gubitka, da li prirodnom smrcu ili bahatm brzom voznjom jedne nedozrele mlade osobe..inace u sudarima-udesu nije bas sve onako kako se nama cini, moze se vozilo rotirati oko svoje ose i ako je udareno po sredini, moze i da bude "samo" odbaceno s tim sto i tada moze da se pogine, sve je u udesu vazno, brzina,klizavost kolovoza.....
  • emanon

    09.11.2010 12:20
    Meni samo nije jasno kako se Lada mogla zarotirati nekoliko puta za 360 stepeni ako je udarena po sredini tj. u vrata. Logicno je da tom prilikom bila odbacena. Da je udarena u recimo predelu prednjeg ili zadnjeg tocka onda ima logike da se zarotirala, ali ne i nekoliko puta zaredom. Uglavnom, izgubljen je jedan zivot i to sasvim bespotrebno i lako je nama sada mudrovati zasto i kako se sve to zbilo. Zene vise nema i to je najzalosnije od svega. Nestala je necija majka, baka.
  • 09.11.2010 09:14
    @gledala sa prozora, draga sugradjanko, da je vozac ucinio sve ne verujem, sve ucinjeno bilo bi da je vozio 50 km/h u tom slucaju ne bi se 'lada" okretala,pogunula bi danas bila ziva al'sa nekom cvorugom na glavi,..VOZAC Micibusija je prekrsio PRVO PRAVILO o bezbednosti saobracaja, nije vozio dozvoljenom brzinom koja je propisana u naseljenim mestima i tacka, opravdanja nema za bahatog i bezobraznog vozaca...
  • Ivan

    08.11.2010 22:13
    stalni učesnik u saobraćaju
    čitam ove komentare i nekako mi nije jasno....
    ljudi, vozite li vi?! poštujete li saobraćajne propise?!
    da je "dečko" vozio dozvoljenih 50 km/h ili čak 60-70 km/h micubiši se gotovo sigurno "zakopava" u mestu....
    malo koristite te glave osim za frizure...
    da li znate koliko je sile potrebno uložiti da ruko čudo (ladu) nekoliko puta okrenete oko ose?! to je teško kao sam đavo....
    "dečko" je bio brz i mislim da će za to odgovarati ali samo je pitanje koliko....
  • Cile

    08.11.2010 22:12
    Kakva sloboda za vozaca Mitsubisija?? Da je vozio po ogranicenju ne bi se Lada nekoliko puta okrenula i ovako zguzvala
  • Novosadjanin

    08.11.2010 21:40
    Saucesce za staru gospodju, ali i sloboda za 18-godisnjaka. Prvo, vozac od 77 godina, drugo, automobil star najmanje 30 godina! Sta reci. Jos starica nevezana. Svasta kod nas prolazi na tehnickom pregledu i svasta prolazi na zdravstvenom pregledu na vozacku!!! Matori seo u matoru ladu da vozi nevezanu matoru. Bog da joj dusu prosti. Peticija za slobodu momka iz micubisija. Hajde slozite se sa peticijom.
  • Ivana Marjanovitj

    08.11.2010 19:38
    Gledala sa prozora
    Dve godine živim u zgradi preko puta Merkura i ne mogu da nabrojim koliko sam do sada udesa čula i videla.
    Juče sam čula prvo škripu kočnica (kontam od micubishija), pa udar. Ne znam koliko je Vladimir S. brzo vozio, ali je zvučalo kao da je učinio sve što je mogao da zakoči.
    Kao što se može videti sa slika, suvozačka strana lade je bila poprilično zgužvana. Micubishiju je samo branik otpao. Dečko je bio vidno uznemiren i baš mi ga je bilo žao :/. Strašno je to što se desilo. A najstrašnije mi je što je hitnoj trebalo 8 minuta do dođe, iako je Urgentni na samo 2km od nas. I policajci su se tek tada pojavili, iako su na... 300m od te raskrsnice :/.
  • Tiberius

    08.11.2010 17:27
    33. godiste u ladi? sve je jasno.
  • 08.11.2010 12:22
    IME? Prezime???
  • Jogi Letač

    08.11.2010 11:44
    Na toj raskrsnici nema signala za uslovno skretanje ulevo (iz K. Stankovića). Iako na semaforu postoji strelica, ja je još nisam video da se upali. Jako je teško skrenuti ulevo, jer je velika gužva i niko neće da te propusti. Inače, za one koji tvrde da pojas steže i da ne vole kad se vezuju, nagradno pitanje je da li je gospođa bila vezana? Inače mislim da vozač micubišija može eventualno biti kriv, ako je brzo vozio (što verovatno i jeste), ali vozač lade nije poštovao prvenstvo prolaza.
  • miko

    08.11.2010 11:39
    Koji vam je?
    jeste tragedija ali ne znam da li je iko primetio da je verovatno vozac lade pogresio i izleteo ovom decku.
    Jedino sto vidite jeste 1992!
    jednom ste i vi bili mladi vozac, bas me zanima kako bi ste vi reagovali da vam izleti auto kad ga ne ocekujete...
  • emanon

    08.11.2010 11:33
    Tako je to kada narod ignorise zakone a policija ne radi svoj posao. Zasto se doticna gospodja nije vezela to samo ona zna. A na fotografiji se lepo vidi da pandurima na vozilu ne radi levi far. Kome oni polazu racuna za takve propuste to samo oni znaju. Mozda je momak stvarno jurio kao lud a mozda i nije. Sve da je bilo i leda na putu cisto sumnjam da bi se Lada ili bilo koje vozilo nekoliko puta uzastopno okretalo za 360 stepeni. To sto je Lada udarena u desnu stranu samo govori da vozac Lade nije propustio vozilo iz suprotnog smera koje zadrzava svoj pravac kretanja. Jednostavno receno Lada je izletela i nije ustupila pravo prvenstva prolaza vozilu koje mu je dolazilo u susret. U stvari, istraga ce utvrditi sta je tu bilo.
  • Zoran021

    08.11.2010 10:38
    pravilo
    Postoji i pravilo desne strane,što znači da je micubiši bio sa desne strane lade i vozač lade je trebao da ga propusti jer je ipak drugi vozač imao prednost.To ste zaboravili?
  • lola

    08.11.2010 09:07
    eto jadnicak tek dobio dozvolu pa u zatvor.... uh sto mi ga zao. idiot.
  • @Veliki Šveb

    08.11.2010 08:52
    Odgovor
    na pitanje zašto se udes karakteriše kao nezgoda, stoji u novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Član 7., stav 82
    ''Saobraćajna nezgoda je nezgoda koja se dogodila na putu ili je započeta na putu, u kojoj je učestvovalo najmanje jedno vozilo u pokretu i u kojoj je najmanje jedno lice poginulo ili povređeno ili je nastala materijalna šteta''

    pozdrav!
  • Lalla

    08.11.2010 08:38
    Sta jos treba
    Sta jos treba da se desi;
    Da Bubnjevic podnese ostavku ili bude smenjen..?!
    Jedno dete poginulo na pesackom pelazu
    Drugo dete poginulo
    Pomocnik Diektora "Srbijagasa" usmrtio dete alkoholisan
    Rodjen 1992!!!!!!;rasturio "Ladu" u raskrnici..
    ........................................
  • srdjan

    08.11.2010 08:31
    A bitno im je (policiji) da su mene 4 puta zaustavili za vikend jer sam isterao na ulicu moj oldtimer Citroen GS. ALO BRE, 4 puta da mi kontrolišu gume?!?!?!? Auto mi izgleda kako iz salona, ali ne......90-te ponovo jašu....e moja policijo, nikad od tebe POLICIJA. Dno ste dna.
  • Veliki Šveb

    08.11.2010 08:12
    Zašto se ovaj udes karakteriše kao saobraćajna nezgoda ako ima smrtni ishod? Ako je nesrećna gospođa ispala iz automobila, da li je bila vezana? To može biti olakšavajuća okolnost za mlađanog ljubitelja brzine.
  • 13

    08.11.2010 07:59
    UZAS
    Pitam se sta radi saobracajna policija.Vidi se nista.Ta raskrsnica je jedna od najkriticnijih,policije nikad nema.Nedavno je policija izazvala saobracajnu nesrece nepostujuci signalizaciju.Srecom niko nije izgubio zivot.Saucesce porodici.Kabadahija je pun grad,nacelu sa vlascu.
  • 08.11.2010 07:26
    samo dete je to....
    "lada auto mini tek po tezini, okretala se oko svoje ose nekoliko puta, e sada, ko se razume u automobile zna oba auto i kakva je limarija kod oba auta i tezina, sada treba postaviti pitanje
    -koliko km/h je momak vozi auto i to U GRADU
    -ge su SIGURNOSNE KAMERE da snime vozaca koji
    NE POSTIJE saobracajne propise
    - GDE JE policij-saobracajci valjda im je jos
    takav naziv
    -momak ima 18 godina, i vozi Micubisi, da li to znaci da u slucaju da se pokrene krivicni postupak isti ce imati olaksavajucu okolnost, to je prvi put i to je mladost ludos, ipak su to samo deca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna