Vlasnik "Zekstre" Dragan Đurić dobio nanogicu

Tužilaštvo za organizovani kriminal sklopilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa Draganom Đurićem, vlasnikom "Zekstre" i bivšim predsednikom FK Partizan, na godinu dana kućnog zatvora.

Sporazum o priznanju krivice je sklopljen za postupak privatizacije "Veterinarskog zavoda", koji je Posebnom odeljenju beogradskog Višeg suda prosleđen 24. aprila.

Novosti navode da još nije zakazano ročište na kojem će se odlučivati da li će sporazum biti prihvaćen ili ne. Istraga protiv Đurića pokrenuta je u januaru 2014. godine, a Tužilaštvo mu je tada na teret stavilo zloupotrebu položaja.

Kako je tada saopšteno, sumnjalo se da je u postupku privatizacije Veterinarskog zavoda za konzorcijum pravnih lica "Zekstra" i "Bankom" pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 207 miliona dinara.

Prema onome što je ranije objavljeno, Veterinarski zavod je Đurićeva kompanija "Zekstra" kupila 2005. godine za 9,1 milion evra i to je jedna od 24 sporne privatizacije koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije. Savet je svojevremeno u svom izveštaju, koji je dostavljen MUP-u Srbije, naveo da konzorcijum "Zekstra-Bankom" nije faktički ni postojao kad se prijavio na tender. Zavod je prodat u trećem pokušaju.

  • dzungla

    28.04.2017 16:47
    Divljina.
  • NekoNS

    28.04.2017 14:11
    ...
    Kada nas na ulicama bude više nego što nas ovde komentariše, tek onda će se nešto promeniti da prava kazna stigne sve koje treba...
    Revolucionarna pravda...
  • Vukoje

    28.04.2017 13:15
    Pod zastitom drzave
    Ova drzava sa ovakvim presudama vise lici na mafijasku organizaciju nego na organizovano drustvo.Za 207 miliona Djuric je dobio nanogicu a moj komsija za 8 000 dinara neplacenog duga,koji nije mogao da plati jer su ga ovakvi pokrali, robija osam dana.
    Ajde da svi pokrademo sto je jos ostalo pa da posle to krckamo lezeci u komforu sa nanogicom.
    KO UKRADE MALO,SKIDA MU SE GLAVA ,KO UKRADE MNOGO SKIDA MU SE KAPA.
    Kakav cirkus!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.