MUP: Kontrolu zbog Jovanovićevog sina tražila majka

MUP je objavio dokumenta Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa sinom Zvezdana Jovanovića, prema kojima je taj postupak pokrenut pre nego što je Jovanović pisao ministru.
U saopštenju se navodi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju objektivnog informisanja, objavilo dokumenta Sektora unutrašnje kontrole iz kojih se nedvosmisleno vidi da je ta organizaciona jedinica 15. decembra 2016. naložila Policijskoj upravi u Novom Sadu da ispita osnovanost pritužbi majke oštećenog Nemanje Jovanovića.
 
Kako se ističe u saopštenju MUP-a, iz dokumenata se vidi da je Sektor unutrašnje kontrole postupak pokrenuo dva meseca pre nego što je Nemanjin otac, Zvezdan Jovanović, inače osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, uputio pismo kabinetu ministra unutrašnjih poslova. 
 
"Majka oštećenog je prvu pritužbu na rad policijskog službenika Dalibora Karanovića, vezano za postupanje prema njenom sinu, uputila 30. novembra 2016. Imajući u vidu da je pritužba bila nepotpuna Sektor je od nje dva dana kasnije, 2. decembra zatražio da prijavu upotpuni, što je ona i učinila 5. decembra", piše u saopštenju. 
 
Postupajući po prijavi, Sektor unutrašnje kontrole 15. decembra 2016. godine naložio je Policijskoj upravi u Novom Sadu da proveri navode iz pritužbe majke oštećenog iznete na rad policijskog službenika Dalibora Karanovića i preduzme druge mere i radnje u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja. 
 
Dokumenta Sektora unutrašnje kontrole mogu se preuzeti sa sajta www.mup.gov.rs .
  • Posmatrač

    15.05.2017 15:20
    Baš super
    Pa pošto po prijavi majke nije ništa utvrđeno što bi bilo sporno(a nije ni moglo biti jer je policajac radio svoj posao kako je trebalo) onda se ugledni otac obratio lično ministru da se ispravi ova nepravda.Fuj ,kakva je ovo država kad savestan policajac treba da strepi a oni koji su bili loš policajci (ovo je blaga reč) naređuju ministrima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija