Nikolić ipak nije rekorder po broju podeljenih ordenja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je tokom mandata uručio 1.210 odlikovanja, saznaje N1 u Kancelariji ordena predsedništva Srbije.

Nikolić je odlikovao ukupno 383 lica i institucija, dok je 827 odlikovanja pripalo Vojsci Srbije. Najviše odlikovanja Nikolić je uručio 2016. godine.

Ipak, Nikolić nije rekorder u podeli ordenja. Ako je verovati brojkama o kojima spekulišu mediji, rekorder u "disciplini" dodele odlikovanja je Vojislav Koštunica, koji je za tri godine mandata dodelio čak 3.105 ordena.

Slede ga Svetozar Marović koji je dodelio 1.695, Slobodan Milošević 1.155 i Boris Tadić sa samo 368.

Zakon o odlikovanjima Republike predviđa tri vrste odlikovanja: ordene, medalje i spomenice.

  • Ferdinand

    30.05.2017 09:19
    Totalni luzer
    E, Tomice, ni u gluposti nisi šampion...
  • Мунгос

    30.05.2017 08:01
    Разумљиво да је Коштуница поделио највише одликовања, зато што је он имао и највише заслужних за испоруку Хашком трибуналу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.