Lončar najavio zapošljavanje još 1.000 zdravstvenih radnika

Do kraja godine u Srbiji će biti zaposleno oko 1.000 novih zdravstvenih radnika, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Prema njegovim rečima, od početka godine je posao preko konkursa dobilo 1.644 zdravstvenih radnika, a među njima oko 1.000 medicinskih sestara i tehničara.
 
Lončar je naveo da među novozaposlenim lekarima ima mnogo onih koji su godinama volontirali, a fakultet su završili sa prosekom 9.
 
Upitan da li će lekari koji dobijaju posao u državnim zdravstvenim ustanovama ipak prihvatiti neke ponude za rad u inostranstvu zbog većih plata, Lončar je odgovorio da će "plate zdravstvenih radnika biti povećane, ali na realnim osnovama".
 
"Imaće veće plate, to su obećali i predsednik i premijerka", rekao je Lončar.
  • Pacijent

    09.07.2017 17:35
    Bolje da je odredio da sa knjižicom možemo da obavimo pregled kod privatnog lekara, a da troškove pregleda privatni dr refundira od RFZO.
    Da imamo neke koristi od naših doprinosa za zadravstvo koje plaćamo svakog meseca 10,5% od naših plata.
    Ovako, opet zapošljavamo na državne jasle zdravstvene radnike koje će svoja radna mesta da koriste kao besplatnu logistiku da nas pošalju u svoju privatnu ordinaciju.Naravno, sve na fin način, po oprobanom receptu. Zakazaće nam pregled u toj istoj državnoj ustanovi gde primaju redovnu platu (od naših para) za 24 meseca.
    Ko hoće da se leči, mora ponovo da plaća.
  • T

    06.07.2017 20:30
    ...
    Zaposlice 1000 novih zdravstvenih radnika...A sta je sa nama koji godinama radimo na odredjeno? Kada nam istekne ugovor mi cemo dobiti otkaz? Pa, bas lepo...
  • krk u b...

    06.07.2017 17:44
    Kojih hiljadu? Pa sta je taj broj za ovoliko kuke i motike, bolesne i ostarele? Uuuu svaka cast naprednjaci, umete da maznete lovu i od vrabaca a necete da date lovu za lecenje. Ode tih belih mantila da krpe svabe za neke normalnije novce. A ovu bezubu raju ne treba zaliti sto ceka kod doktora koji mu je zakazao za tri meseca. Ljubili su sliku vodje, e sad nek vas on izleci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.