U Srbiji 128 električnih vozila

Prvi punjači za električne automobile postavljeni su nedavno na naplatnoj stanici "Preševo", kao i u renoviranoj garaži na Obilićevom vencu, a ne računajući vozila sa stranim registarskim oznakama, podaci MUP-a pokazuju da njih može da koristi 128 vozila sa srpskim tablicama.
U Srbiji 128 električnih vozila
Foto: Pixabay

Upravo to je brojka vozila na električni pogon upisanih u jedinstveni registar vozila, a podaci MUP-a dostavljeni Tanjugu pokazuju i da su u taj broj uključeni i električni skuteri, kao i električni autobusi i trolejbusi.

Takođe, od ukupno 128 električnih vozila u Srbiji, 90 je registrovano u Beogradu, a, između ostalog, od infrastrukture zavisi da li će naša zemlja dostići standard drugih zemalja i da li će imati veći broj električnih vozila u upotrebi.

Poređenja radi, Velika Britanija je 2014. imala svega 500 registrovanih električnih automobila, a u prvih šest meseci ove godine, u Ujedinjenom Kraljevstvu registrovano je više od 22.000 električnih automobila.

U toj zemlji, e-automobili sada predstavljaju oko 1,6 odsto ukupnog tržišta automobila, odnosno više od 100.000 električnih vozila registrovano je na tablice Ujedinjenog Kraljevstva, što e-flotu te zemlje čini četvrtom po veličini u Evropi, iza Norveške, Francuske i Holandije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija