Brnabić o izmenama Zakona o BIA: Sve je pod lupom EU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija zemlja koja je na stabilnom putu ka EU i da svi naši zakoni idu prvo u Evropsku komisiju i pod lupom su te komisije i drugih evropskih institucija, te da je stoga teško da Srbija ima zakone, pa i onaj o izmenama i dopunama zakona o BIA, koji vode ka totalitarizmu.
Brnabić je rekla da je cilj da postanemo moderno evropsko društvo i da ne vidi ništa sporno u odredbi da direktor BIA može da donosi sistematizaciju. "Ne vidim probleme u tome da direktor ili neki ministar ili neki rukovodilac bilo kog organa donosi sistematizaciju kako on misli da je najbolje", naglasila je premijerka i dodala da je apsolutno sigurna da se neće u praksi taj zakon pretvoriti u bilo šta što je protiv vladavine prava i našeg puta ka EU.
 
Ona je ponovila da zakoni koji se pripremaju idu prvo u EK i pod lupom su te komisije i drugih evropskih institucija i da je malo verovatno i moguće da će Srbija imati zakon koji ide ka totalitarizmu i diktaturi "kao što sam čula o novom zakonu o BIA".
 
PSG: Izmenama zakona BIA će i formalno postati stranačka tajna policija
 
Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da će izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) koje je Vlada Srbije uputila skupštini po hitnom postupku, a kojima se direktoru Agencije daju velika ovlašćenja, "i formalno učiniti BIA stranačkom tajnom policijom".
 
Pokret je u saopštenju ocenio da "državni i lokalni moćnici postaju najveća pretnja bezbednosti građana" navodeći da "ove veoma opasne procese Aleksandar Vučić pokreće sa mesta koordinatora službi bezbednosti na kome se nezakonito nalazi".
 
"Svesni da nema svrhe pozivati režim da promeni svoju prirodu. Slobodni građani apeluju na sve savesne ljude u sektoru bezbednosti da se suprotstave zloupotrebama i budu lojalni Ustavu i zakonima, a ne partijama, kriminalcima i kultu ličnosti", piše u saopštenju.
  • makijaveli

    02.09.2017 12:23
    fikus
    Bas je pravi fikus !
  • 1.maj

    01.09.2017 23:48
    Znate kako :dok se utvrdi da sve ovo baš i nije u koliziji sa zakonima EU, pojeo vuk magarca, tj. Gašić će odraditi ono za šta je postavljen (posle ogromne žrtve kada je bio bez funkcije)
    Rekoh ranije, ovakve vesti treba da nas učvrste u nameri sveopšte borbe protiv kriminala i korupcije.
    Sam vrh Države je leglo kriminala!
    Promenimo to BORBOM!
    BRATSTVO, JEDNAKOST, SLOGA!
  • Brnja

    01.09.2017 21:16
    Brnja, Brnja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.