Podržao Sašu Jankovića, ne može da trenira decu, a otac ga se odrekao na Fejsbuku

Kada je 17. oktobra pristupio Pokretu slobodnih građana, Miti Arsiću iz Jagodine se život promenio iz korena.
Podržao Sašu Jankovića, ne može da trenira decu, a otac ga se odrekao na Fejsbuku
Foto: 021.rs
Kako piše list Danas, za samo nekoliko dana otac ga se odrekao preko Fejsbuka, jagodinska policija mu je zakucala na vrata i izgubio je posao trenera u školici koju je vodio više od 10 godina. Na slučaj "Mite iz Jagodine" prvi je ukazao glumac Sergej Trifunović na mitingu PSG 20. oktobra u Beogradu, a neobičnu priču potvrdio je i sam Arsić.
 
"Moj otac je jedan od osnivača Jedinstvene Srbije i moj čin je doživeo kao izdaju. Nije mi se baš odrekao, ali je napisao da sam mu zabo nož u leđa i prekinuo svaki kontakt sa mnom", priča Mita za Danas.
 
Zaposlen je u jagodinskoj Gradskoj upravi. "Nikada nisam bio u politici, za razliku od mog oca. Sa Draganom Markovićem Palmom sam imao korektne odnose, ali kada sam odlučio da uđem u politiku i to u Pokret slobodnih građana, sve se srušilo", kaže Arsić. Usledili su pozivi telefonom, uznemiravanja, pretnje hapšenjem. Kada je to javno objavio na Fejsbuku, Palma ga je pozvao telefonom i rekao da bi trebalo da "spuste loptu". Ipak, napadi su nastavljeni.
 
"Prošlog petka izbačen sam iz dečjeg vrtića gde treniram dečicu više od 10 godina. Oko 150 mališana ostalo je bez trenera, pod izgovorom da je reč o reorganizaciji rada i da za mene nema više mesta. Kroz moju školicu sporta dosad je prošlo više od 2.000 dece", naglašava Arsić. Posao u Gradskoj upravi još nije izgubio, ali su iznenada počeli da upisuju vreme njegovih dolazaka, izlazaka...
 
"Podršku Pokreta nisam tražio, ali je Sergej Trifunović čuo za moj slučaj i pomenuo ga na mitingu PSG u Beogradu, na čemu sam mu jako zahvalan. Neću odustati od svojih političkih uverenja, iako ne znam šta sve mogu da očekujem. Napadi ne dolaze samo od Jedinstvene Srbije, već pre svega od vladajuće stranke, s obzirom na to da su u koaliciji. Živimo u Srbiji i, nažalost, takve stvari su ovde postale normalne", kaže Arsić.
 
On je postao meta napada nakon što je na Fejsbuku, pre samo nedelju dana, napisao status u kojem je naglasio da je, posle dugogodišnjeg posmatranja političke scene Srbije, odlučio da da podršku i doprinos Pokretu slobodnih građana i započne saradnju sa Sašom Jankovićem.
 
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma nije želeo za Danas da komentariše slučaj "Mite iz Jagodine", kratko poručivši da njegovi navodi nisu tačni.
 
Poznavaoci prilika na lokalu tvrde da potez oca Mite Arsića nimalo ne iznenađuje, jer se u manjim sredinama lojalnost podrazumeva, a svaki drugi čin doživljava kao izdaja. S tim u vezi, podsetili su i da je sin tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, na sednici Predsedništva SNS u februaru glasao da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije, a ne njegov otac.
  • ipak

    28.10.2017 19:32
    Ipak, još jedared, ova "imaginacija" g-dina sađaninaVojvo, je za primer.
  • Prolaznik

    26.10.2017 10:40
    prosto ko pasulj
    Primate se bezveze. Priča je sledeća jedan u opoziciju jedan u vlast. Pljuju se preko novina a kući se dogovaraju kako jedan drugom da dignu rejting, što očigledno uspeva čim mi u NS razgovaramo o što neko reče porodično političkim problemima u Jagodini. Ovakvim ponašanjem su uvek u vlasti bez obzira kako završe izbori. Pogledajte u NS recimo braću Egić. Jedan u DS drugi u SNS i zabole njih ko kako glasa njima uvek dobro.
  • Vojvodina Republika

    26.10.2017 09:51
    @Luka
    Toliko bih voleo da nisi u pravu. Ali jesi. Srbiji nema spasa, to je plemensko drustvo koje na papiru ima institucije, ali one nista ne vrede. To sto se ovom coveku desava je jos super; jedan je svom prijatelju poslao SMS poruku pogrdne sadrzine o Velikom Vodji i ubrzo potom umro u ludnici pod neutvrdjenim okolnostima.
    Uvek kad se pomene odlazak mladih iz Srbije, javi se bar jedan suvi genije da pita sto ne ostanu i pokusaju da promene nesto, da grade svoju zemlju i ti fazoni. Evo mu odgovora sta se desava s onim koji hoce da nesto menjaju, a u martu sledece godine neko ce plakati, a neko slaviti 15 godina od ubistva Djindjica.
    Kad je Milan Panic jos 92-ge rekao da Vojvodina treba da postane deo Madjarske da sto pre udje u Evropu, bio sam jako besan. Sad vidim da je covek imao pravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.