Pokvareni auto odložio suđenje

Završnica ponovljenog suđenja sedmorici optuženih za paljenje američke ambasade u Beogradu posle mitinga "Kosovo je Srbija" ponovo je odložena za 6. novembar.
Pokvareni auto odložio suđenje
Foto: 021.rs
Suđenje je odloženo zbog kašnjenja, odnosno izostanaka okrivljenih. Trojica od sedam optuženih nisu se pojavila u vreme zakazanog suđenja, a dvojica od njih su stigla naknadno. Treći optuženi, Nikola Kosanović je, prema rečima njegovog advokata, ostao na autoputu gde su mu se pokvarila kola.
 
Sud je zbog toga naložio njegovo privođenje uz pomoć policije na sledeće ročište koje je zakazano za 6. novembar. Završnica suđenja bila je odložena i pre 10 dana zbog izostanka prvooptuženog Dejana Vučkovića.
 
U nastavku suđenja ostalo je da obrana završi izlaganje završnih reči, a nakon toga sud treba da zakaže izricanje druge prvostepene presude, pošto je prvu presudu prošle jeseni ukinuo Apelacioni sud zbog "nerazumljivosti i protivurečnosti" i naložio ponavljanje suđenja.
 
Nakon prvog suđenja, ukinutim delom presude optuženi su bili osuđeni na uslovne kazne od šest do 10 meseci zatvora, dok je za nekoliko optuženih Apelacioni sud potvrdio kazne zbog nasilničkog ponašanja. Na optuženičkoj klupi na ovom ponovljenom suđenju su Dejan Vučković, Đorđe Tomin, Nikola Kosanović, Filip Backović, Dragan Marinkov, Marko Novitović i Milan Tomas.
 
Terete se da su, nakon mitinga ispred Skupštine Srbije "Kosovo je Srbija", organizovano došli do američke ambasade i gađali je kamenicama, bakljama i drugim predmetima i tako izazvali požar u kojem je poginuo Novosadanin Zoran Vujović.
 
Što se tiče policijske odgovornosti za propuste u obezbeđenju tokom i posle mitinga, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u maju ove godine optužnicu protiv pet policajaca koje tereti za krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti i zloupotreba službenog položaja. Optužnica je prosleđena sudu 8. maja i u toku je njeno preispitivanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.