Sukob u vladi zbog slikovnica, premijerka nudila ostavku

Hrvatska slikovnica za predškolce "Moja dugina porodica" u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" izazvala je oštru polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić, a taj njihov sukob poslužio je kao povod za direktan udar ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović na premijerku tokom sednice Vlade, koja je juče umalo okončana ostavkom premijerke, pišu "Novosti".
Sukob u vladi zbog slikovnica, premijerka nudila ostavku
Foto: 021.rs
Prema izvorima lista, u otvoreni verbalni sukob premijerke i Popovića umešale su se i dve ministarke, otvoreno braneći Popovića koji je pre dva dana na Tviteru negodovao zbog sporne slikovnice. Premijerka je ponudila ostavku predsedniku Aleksandru Vučiću koji je, kako saznaje list, odgovorio da to ne dolazi u obzir.
 
Ovom polemikom ponovo su se podigle tenzije između dve ministarke i premijerke. Strasti su se, na kratko, smirile posle opomene Vučića da javno ne ulaze u sukobe.
 
Premijerka je za "Novosti" rekla da je ovo bio jedan od najtežih dana otkako je ušla u vladu.
 
"Verujem da nam kao društvu više od svega treba jedinstvo, a ne stalno nalaženje razloga za nove podele. Verujem da u Srbiji više ne treba da bude bitno kakve je ko vere, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili bilo kakve druge razlike, već da svi zajedno treba da guramo u istom smeru da bismo nadoknadili svo propušteno vreme", rekla je Brnabić.
 
Popović je, podsećamo, na Tviteru napisao "da nam u trenutku kada se borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske uvoze gej slikovnice, da se to pod nitno mora zaustaviti i stati na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata". Pre sednice Vlade, saopštio je da je izneo stav kao "roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti".
 
Premijerka je istakla da je Popović uvredio deo građana Srbije za koje radi i koji plaćaju vladu i poručila da bi volela kada bi se ministri malo više bavili svojim poslom, a ne iznosili lične stavove na razne teme koje nisu u njihovoj nadležnosti.
 
Ministri: Nema sukoba
 
Ministri odbrane i rada Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević tvrde da u Vladi Srbije nema sukoba. Vulin je kazao da se na sednici Vlade to nije desilo i da premijerka nije ponudila ostavku.
 
"Svaki ministar ima svoje mišljenje kao i predsednica vlade, ali imamo pravo samo na jednu politiku, a to je politika očuvanja državnog jedinstva, prosperiteta. Sve ostale razmirice, različiti pogledi na svet, pa svi ih imamo, tako da ovome ne bih pridavao značaj", kazao je Vulin.
 
Đorđević je naveo da u Vladi Srbije nema sukoba i da se "njen kvalitet zasniva na odlukama koje se demokratski donose".
 
"Da li mislite da postoji sukob u Vladi i da bi predsednica koja vodi Vladu zbog sitnih i različitih mišljenja nudila ostavku. Vlada je iznad svega toga", kazao je Đorđević.
  • m

    08.05.2018 14:50
    svasta
    naravno da vise od polovine gradjana nema para za more jer su izvarani i opljackani a posto to nije dovoljno onda ih jos treba i mentalno zlostavljati glupostima...uostalom, kome je slikovnica problem neka je ne cita,ima i drugih knjiga u biblioteci,jelte...sto se tice homosexualnosti,pa nije to brnabicka patentirala,to je normalna pojava,oduvek...pise u knjigama,ima u biblioteci...krenite od mitologije,starih grka,preko omiljene vam biblije i dalje kroz vekove do ovog nam danasnjeg....
  • @Vasa

    08.05.2018 11:47
    Ne budite skromni. Vas koeficijent inteligencije je izuzetno visok. Zato vas mnogi i ne razumeju.
  • Vasa

    08.05.2018 00:02
    Autonomaš
    Autonomaš sam, imam visok koeficijent inteligencije i pišem po ovom sajtu komentare koji sadrže "smrdija" i sve to, ali ovog puta moram podržati stav dotičnoga Popovića. Dete ne može i ne treba imati dve mame ili dvojicu tata, jer to nije prirodno ni normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.