Siniša Mali će biti predložen za ministra finansija, Ana Brnabić u međuvremenu v.d

Siniša Mali biće predložen za novog ministra finansija, objavila je danas Radio-televizija Srbije.
Mali je prethodne četiri godine bio gradonačelnik Beograda.
 
Ministar finansija Dušan Vujović, kako je saopšteno, odlučio je da se povuče sa te funkcije iz ličnih razloga i o tome je obavestio premijerku Anu Brnabić.
 
Izvori "Danas" navode da će funkciju vršioca dužnosti ministra finansija do izbora novog obavljati premijerka Ana Brnabić. Kako piše beogradski list, to će biti najlogičnije rešenje, budući da premijerka poznaje sve projekte, da je učestvovala u izradi i branila budžet za ovu godinu, a kao premijerka i ministarka državne uprave i lokalne samouprave učestvovala je i u razgovorima sa MMF, Svetskom bankom, EBRD i drugim finansijskim institucijama, što znači i da se reforme nastavljaju.
 
Prema još nepotvrđenim informacijama, Vujović je ostavku podneo još prošle nedelje, "malo iz ličnih, malo iz profesionalnih razloga, jer neće da čeka da ga Siniša Mali zameni". Reč je, podseća Danas, o spekulacijama da odlazeći gradonačelnik Beograda preuzima mesto Vujovića, posle rekonstrukcije Vlade.
 
Vujović je naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.
  • Joca

    09.05.2018 08:15
    divota
    Kad shvatis Srbine kome si dao glas da te vodi,bice kasno.
  • Koruptator

    08.05.2018 21:09
    Samo pumpaj majstore korupcije, ti si to sve podigao na poseban nivo. Sad ga udri jos jace nek se cuje do Brisela kako dobro krades. Narod nije bitan u ovoj prici - oni su gmazovi ovog rezima.
  • BojaNS

    08.05.2018 17:55
    Da li Srbija zasluzuje bolje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.