Južne vesti: Porodilište u novom Kliničkom centru Niš postoji samo u spotu SNS

Žene iz okoline Niša porađaju se u starom Kliničkom centru a na uslove u Ginekološko-akušerskoj klinici žale se brojne porodilje.

Neke od njih su počele da prikupljaju novac za kupovinu novih spavaćica. Međutim, u spotu SNS trudnu ženu voze na porođaj u "najopremljeniju bolnicu u okolini" novi KC Niš, gde porodilište i ne postoji, pišu Južne vesti.

Van predizborne kampanje, paralelno sa protestima opozicije "1 od 5 miliona", Srpska napredna stranka poslednjih meseci snima i izbacuje stranačke spotove.

Naprednjačku kolekciju Jutjub promo-spotova upotpunio je prošle subote još jedan sa naslovom - "Mogu oni nas da mrze, mi nastavljamo da radimo".

Radnja spota je dramatična - trudnoj ženi ostrašćeni muž opozicionar sa majicom "1 od 5 miliona" ne dozvoljava da se porodi u novom KC Niš jer "ne voli Vučića". Ne, ne, ne mi bojkotujemo Vučića i bojkotujemo nove bolnice! Ne, ne, ne, naš sin se neće roditi u novoj bolnici, jer i on bojkotuje Vučića - čuje se u spotu.

Fiktivne žene u naprednjačkim spotovima mogu da se porađaju bilo gde, ali u stvarnosti žene u Nišu se porađaju u starom Kliničkom centru, gde se porodilje često žale na uslove, a odskora sakupljaju i novac za nove spavaćiće, piše portal Južne vesti. Jedino su renovirane porođajne sale, a ostali uslovi ne priliče 21. veku.

"Loša higijena, prljave posteljine i dušeci, iscepane spavaćice, prastari kreveti i stolarija", kaže Nišlijka koja se nedavno porodila.

Inače, u novoj zgradi Kliničkog centra smeštene su sve hirurgije, a brojne klinike, poput Klinike za ginekologiju i akušerstvo, nalaze se u svojim starim zgradama. Zgrada u kojoj je smešteno porodilište počela je da radi 1971. godine i od tada su rađene samo delimične rekonstrukcije.

Kako je došlo do ovog neslaganja između fikcije u SNS spotu i niške stvarnosti, Južne vesti za sad nisu uspele da dobiju odgovor od predstavnika SNS.

U centrali stranke na brojeve telefona dostupne na stranačkom sajtu niko se ne javlja, ni na broj za medije, ni na broj za građane.

Na pitanja SNS-u postavljena mejlom - da li je u pitanju nenamerna greška ili zavaravanje javnosti, odgovora još nema.

Iz KC Niš odgovor na pitanje da li se porođaji obavljaju u njihovoj novoj zgradi ili je to plan za budućnost, Južne vesti još čekaju.

Novopečeni roditelji kažu da su se i ove nedelje, posle spota, žene porađale u starom KC.

Sajt Raskrikavanje koji se bavi dekonstrukcijom lažnih vesti utvrdio je i da se u spotu pominju tri klinička centra - koja i ne postoje.

  • Sendvic

    26.05.2019 14:54
    Spot
    Pa to je pravljeno samo za sns clanove ,sve to vodi do gradjanskog rata,pre neki dan slusam komsiju narodnog poslanika kako sredjuje nekome posao i kaze ili si nas ili njihov....sunce ti jbm koji vasi koji nasi
  • mara

    26.05.2019 12:37
    jaka Srbija
    Pogledajte samo koliko je napravljeno bolnica, pa onda pričajte koliko je jaka Srbija!
  • ST

    26.05.2019 05:48
    Sto se tice spota,bolestan,kao i svaki do sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.