Vojni sindikat Srbije: Vulin smenio oficira uzbunjivača, podnećemo krivičnu prijavu

Vojni sindikat Srbije saopštio je da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina i njegovih najbližih saradnika, zbog, kako navode, "grubog kršenja zakona i nepostupanja po upozorenju uzbunjivača, kao i zbog progona, degradiranja i mobingovanja uzbunjivača koji je ukazao na korupciju i nezakonitost prilikom zapošljavanja četiri lica u Ministarstvu odbrane".
Vojni sindikat Srbije: Vulin smenio oficira uzbunjivača, podnećemo krivičnu prijavu
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju ovog sindikata, ministar odbrane je pre nekoliko dana potpisao naredbu o smenjivanju sa dužnosti oficira na službi u jednoj od uprava Ministarstva odbrane, koji je odbio da na nezakonit način zaposle određene kadrova. Tvrde da je komisija za prijem u radni odnos obila usmeni nalog iz kabineta ministra odbrane da se "moraju zaposliti četiri lica", koja u datom trenutku nisu ispunjava potrebne zakonske uslove. 
 
Uzbinjivač, oficir sa najvišim ocenama i koji je upozorio na nezakonitost, ekspresno je i protivzakonito i mimo propisa prebačen na niže radno mesto, navodi se. U saopštenju sindikata ne stoji o kojem je oficiru reč.
 
"Ovakvo postupanje ministra Vulina i njegovih najbližih saradnika jesu nastavak kontinuiranog urušavanja i kriminalizovanja sistema bezbednosti, negativne selekcije i svođenje jedne državne važne institucije na politikanstvo i kadrovsku mimikriju stranačkog zapošljavanja. Na žalost ovo nije usamljen slučaj progona uzbunjivača u sistemu odbrane. Lica koja ukažu na nepravilnosti i nezakonitosti umesto da se zaštite i stimulišu da ukazuju na zloupotrebe, bivaju kažnjavana i zlostavljana. Da zlo bude veće, to naređuju najviši vojni i državni rukovodioci, a ovaj negativan primer ukazuje da to dolazi i od samog ministra", navodi se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.
 
U sindikatu podsećaju da ovaj slučaj dolazi u trenutku kada srpsku vojsku napušta veliki broj nezadovoljnih oficira, podoficira, profesionalnih vojnika i civilnih lica na službi u VS. 
  • Demokratski

    17.10.2019 08:50
    Deluje mi, kada budemo demokratski uklanjali sadašnju vlast na ulicama Beograda, da će ih braniti samo policija i žandarmerija.
  • Ivana Ilov

    17.10.2019 08:16
    Ilirska cesta 12
    Kao stranac u Srbiji ovo dozivljavam vec par godina i vidim da nema morale nema profesionalnog odnosa jer su svi ovi slicni ovom zaposleni na bas taj nacin bez skole bez diploma preko veze a pojma nemaju. Da se svima ovima napravi racija i ispitivanje o profesionalnom radu svi bi zavrsili u osnovnoj skoli. Amaterizam na svakom nivou.
    Na Policiji prijavim nasilje a on ne prijavi Tuziocu i kaze nema znakova krivicnog dela. Predam privatnu tuzbu na sud u N. Sad i osude pravosnazno pocinioca. Znaci taj Policajac otkaz i nikad vise u javne institucije.
  • Rotkvarija

    17.10.2019 07:36
    Pingvin sa Madagaskara
    Za ovog je Kowalski Major.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija