Sindikat ponovo traži da napad na medicinare bude krivično delo

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti je ponovo pozvao na izmene Krivičnog zakonika i uvođenje krivičnog dela napad na zaposlene u tim delatnostima, kao što je to učinjeno za krivično delo napad na advokate.
Sindikat ponovo traži da napad na medicinare bude krivično delo
Foto: Pixabay
U saopštenju povodom napada na medicinske tehničare u Službi hitne pomoći kraljevačkog Doma zdravlja, u sindikatu je ocenjeno da se zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti osećaju "potpuno nezaštićeni od napada koji su nažalost sve češći i podstaknuti svakodnevnim blaćenjem profesije u pojedinim sredstvima javnog informisanja".
 
"Predlažemo da se uvede novo krivično delo napad na zaposlene u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, na način da se omogući tužilaštvu da se za isto goni po službenoj dužnosti, što bi svakako delovalo na potencijalne učinioce krivičnih dela da dobro razmisle pre nego ih učine", stoji u saopštenju.
 
U noći između utorka i srede u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Kraljev pripadnik odreda Žandarmerije iz tog grada, u civilu i van dužnosti, napao je dvojicu dežurnih medicinskih tehničara. Zbog toga je protiv njega pokrenut discplinski postupak, a više o ovom incidentu OVDE.
  • Protiv

    23.01.2020 20:58
    Spram sveca i tropar
    Krađa beba, krađa organa i sva moguća neprofesionalna ponašanja medicinara koja za posledicu imaju smrt pacijenta - nisu krivična dela, niti gonjena niti suđena.
    Kao posledicu toga, imamo određen odnos naroda prema "medicinskom osoblju".
  • \

    23.01.2020 15:30
    "Sindikat ponovo traži da napad na medicinare bude krivično delo" - Zar nije napad na bilo koju osobu krivicno delo?

    Nego. Sve je to super. A sta sa doktorima i medicinskim osobljem koje ucenjuje ljude? (cast izuzecima)
    "Ne moze ovako, donesite nesto pa cemo da razmislimo" (evre najvise vole)

    "Ne, ne moze uput kod specijaliste za NS. A? A ne ne nema ovde kod nas u gradu tog specijaliste.
    Kako mislite sta ce te da radite? Pa donesite nesto zaboga."

    I dosta drugih stvari...
  • ha,ha,ha

    23.01.2020 14:26
    Ha, ha, ha
    I mi pacijenti tražimo da nas država zaštiti od bahatih medicinskih radnika, doktora, sestara,...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.