Vučić tvorac fondacije "Za srpski narod i državu"

Srpska napredna stranka osnovala je krajem prošle godine Fondaciju "Za srpski narod i državu", čiji su zadaci borba da "Srbija ostane pristojno, civilizovano i pravedno društvo, kao i unapređenje političke kulture u Srbiji".
Vučić tvorac fondacije "Za srpski narod i državu"
Foto: 021.rs
Kako piše Danas, Fondaciju je na radar javnosti postavio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, koji je za "časopis za političku teoriju i praksu" Napredak, koji izdaje fondacija vladajuće partije, napisao tekst koji se bavi rešavanjem kosovskog pitanja.
 
Na sajtu Fondacije se navodi da je tvorac vizije, ideje i inicijative za osnivanje Fondacije "Za srpski narod i državu" predsednik Aleksandar Vučić, te da je njegovo ime simbol obnove i uzdizanja Srbije.
 
Na osnovu informacija sa sajta Agencije za privredne registre, kao osnivač se navodi SNS, a upraviteljka Fondacije je Bojana Radaković, članica glavnog odbora SNS. Predsednik Upravnog odbora je Dejan Mihajlov, nekadašnji član Demokratske stranke Srbije, a mesto u odboru je pronašao još jedan bivši DSS-ovac, sada naprednjak Nebojša Bakarec
 
Članovi UO su i predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević, medijski konsultant Ivan Radovanović, bivši funkcioner SPS-a Uroš Šuvaković i Ljiljana Marković, koja je nedavno podnela ostavku na mesto v. d. dekana Filološkog fakulteta, nakon što joj je Odbor za profesionalnu etiku izrekao meru javne opomene. 
 
I dok Bakarec nije želeo da govori o Fondaciji za Danas, nekadašnji socijalista Uroš Šuvaković je na pitanje koje su to konkretne aktivnosti Fondacije, odgovorio da ona izdaje časopis koji se bavi političkom teorijom i političkom kulturom, kao i razvijanjem kulture političkog dijaloga.
 
Upitan da li smatra da se Srpska napredna stranka, kao osnivač Fondacije, i u praksi zalaže za vrednosti koje ona promoviše, to jest za kulturu dijaloga i Srbiju kao civilizovano i pristojno društvo, Šuvaković je odgovorio da se on bavi Fondacijom, ali da može za svaku stranku pojedinačno da komentariše koliko doprinosi pomenutim vrednostima.
 
"Ali, u tom slučaju biste morali da sa mnom obavite intervju i da mi date bar jednu stranicu teksta da vam navedem konkretne primere", rekao je on.
 
Medijski konsultant Ivan Radovanović na pitanje Danasa da li se Fondacija, osim izdavanja časopisa, bavi još nekim aktivnostima, odgovara da ne zna, jer zbog posla nije naročito učestvovao u njenom radu.
  • Marija

    20.10.2020 23:10
    valeksandra1805@gmail.com
    Podrska fondaciji!Samo da se ide napred.
  • Mila

    20.10.2020 21:50
    Za srpski narod i državu", čiji su zadaci borba da "Srbija ostane pristojno, civilizovano i pravedno društvo
  • Zeljko85

    20.10.2020 18:58
    fondacija
    Odlično, ovakva fondacija je potrebna u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.