Angela Merkel danas stiže u Srbiju

Nemačka kancelarka Angela Merkel stiže popodne, na početku puta u zemlje Zapadnog Balkana, u zvaničnu posetu Srbiji gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Kako je najavljeno iz predsedništva Srbije nemačka kancelarka sleteće na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu oko 16 časova, a oko 18 časova će biti priređena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija posle čega će imati razgovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
 
Merkel i Vučić će se posle razgovora obratiti medijima, a zatim će Vučić za nemačku kancelarku prirediti radnu večeru.
 
Tokom posete Beogradu Merkel će imati i razgovore sa predstavnicima civilnog društva svih šest ekonomija Zapadnog Balkana.
 
Iz kabineta kancelarke ranije je najavljeno da će u fokusu razgovora dvoje državnika biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja evropske perspektive.
 
Angela Merkel narednog dana putuje u Tiranu gde će se sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, zatim će imati zajednički ručak sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, a potom i odvojene sastanke sa premijerima Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Kosova.
  • Sremac

    13.09.2021 13:03
    Dosla zena i donela instrukcije ovin nasim u pelenama.

    Izgleda da se rok o priznavanju Kosova otegao posto se SNS nije nakrala dovoljno.
  • Dmitar Erdoganović

    13.09.2021 12:23
    Baš me zanima da li će nam Angela doneti neki novi poklon? Ovaj stari se nešto ukvario pa nam zasmrde celu kuću.
  • Maxa

    13.09.2021 10:02
    Ooooo sada cemo svi da gledamo kako se "veliki vodja" uvlaci u dupe gospodji i mase repom kao poslusno pseto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija