Nesreća na Termoelektrani "Nikola Tesla B": Radnici pali sa skele, jedan poginuo

Jedan radnik je poginuo, a dvojica su povređeni kad je pala skela kod Termoelektrane "Nikola Tesla B" u Beogradu, navode u EPS-u.
Nesreća na Termoelektrani "Nikola Tesla B": Radnici pali sa skele, jedan poginuo
Foto: Pixabay

Nesreća se dogodila oko 14.45, kad se s visine od oko 30 metara srušila skela na kojoj su bila tri radnika firme "Izoekomont".

Svi su kolima hitne pomoći prevezeni u bolnicu, ali je jedan od povređenih u međuvremenu preminuo, navode u EPS-u.

"Nadležne službe su na terenu i uviđaj je u toku. Uzrok nesreće biće utvrđen nakon istrage. Zaposleni u 'Elektroprivredi Srbije' izražavaju najdublje saučešće porodici preminulog radnika, a povređenima žele što brži oporavak", zaključuju u Elektroprivredi Srbije.

  • Milorad

    13.11.2021 19:29
    skela
    Vasilije dobro govoriš. Ispravna skela ne zahteva upotrebu sigurnosnih pojaseva. Čak su i štetni upravo u situaciji kada skela padne. Da su bili vezani, najverovatnije bi sva trojica poginula.
    Druga je stvar zašto su uopšte stupili na skelu ako nije bezbedna. Svaki radnik ima pravo da odbije da radi ako smatra da nije bezbedno radno mesto. Ne treba da brine za radno mesto, jer danas posla u građevinarstvu ima na pretek.
    Treća stvar je odgovornost za skelu. Izvođač skele mora da imenuje komisiju koja treba da pregleda skelu i zaključi da je bezbedna. Ta komisija je odgovorna. Međutim, meni izvođač dostavlja zapisnik komisije u kojem se konstatuje da je skela dobra, a članovi komisije nemaju pojma kako skela treba da izgleda. Tu treba da reaguju lica za BZR i da zabrane rad na takvoj skeli.
    Rezime : Odgovorna je komisija za pregled skele i lice za BZR izvođača koji je radio sa skele. U slučaju da nema Zapisnika o pregledu skele, a da je koordinator za izvođenje radova propustio da zabrani rad sa skele, odgovoran je i on, a samim tim i investitor.
  • ... bznr

    13.11.2021 17:09
    ispravka
    pogrešno komentar stavih na Vasilija umesto na Građevinca i pogrešno procenih da je "skela" bila stara, jer se bez slike u zaštiti ništa sa sigurnošću ne može tvrditi; nakon odgledanog još jednog priloga ostaje i dalje nagađanje kako je do nesreće došlo i da li je skela nova, da li je stara platforma koja se koristi za kretanje prilikom redovnog održavanja ili je montažna radna platforma koja se obrušila pod teretom 3 radnika, jer su sva trojica pala.
    https://www.youtube.com/watch?v=y02DzzyUjek
  • bznr

    13.11.2021 12:48
    @ Vasilije
    i ovde se radi i pregled skele pre predaje na korišćenje i primopredaja izvedene i montirane skele; radovi na tent traju od maja i trebalo je da budu završeni za oko 2 nedelje, da bi svi mi imali struju, pa je utoliko čudnije što se nesreća desila uoči završetka radova 25.11.
    Pogledajte snimke na YT i sajtu EPS u vezi revitalizacije, moguće je da je "skela" jednako stara kao i taj blok koji se revitalizovao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija