Đilas: Čekamo stav opozicije o novim izborima u Beogradu

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da ta stranka i on lično čekaju stav opozicionih partija o novim izborima Beogradu.
Đilas: Čekamo stav opozicije o novim izborima u Beogradu
Foto: 021.rs
Đilas je za TV Prva podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora s njim javno rekao da će izbori u Beogradu biti u decembru ili martu, ako ih opozicija bude želela.
 
"I kod vas je u emisiji čovek potvrdio da će biti izbori, ja čekam i naša stranka čeka da ostali kažu (...) umesto što se bave time da sačekamo institucije za koje smo pet godina govorili da ne postoje, pa čekamo da se formira vlast umesto da se bavimo onim drugim delom našeg razgovora, a to su izborni uslovi i kontrola izbora", rekao je on.
O svom prethodnom stavu da nema šanse da SSP bude deo buduće vlade, Đilas je rekao da SSP nema iste političke stavove kao Srpska napredna stranka.
 
"Samo ne želm da politika budu međusobni napadi, pljuvanje i mržnja, i to što ljudi drugačije glasaju ne znači da treba da se mrze i da ne možemo da razgovaramo", rekao je on.
Ponovio je da je tokom razgovora sa Vučićem rekao da je opozicija u Beogradu osvojila 70.000 glasova više i da izborni zakon omogućava SNS i socijalistima da formiraju vlast, ali da ostaje pitanje njenog legitimiteta.
 
"On se složio i mi smo razgovarali o novim izborima (koji bi bili održani) u decembru ili martu", rekao je lider SSP.
 
Rekao je da će SSP u Skupštini Srbije zalagati za usvajanje niza zakona uključujući i o ispitivanju porekla imovine, kako je ukazao, posebno političara.
 
Đilas je dodao i da će SSP predložiti i donošenje zakona o alimentacionom fondu, pomoći roditeljima dece sa socijalnim potrebama, o radu.
Nije želeo da komentariše stavove lidera Narodne stranke Vuka Jeremića o SSP-u, te dodao da ni pre izbora nije postojala ideja da ujedinjena opozicija Srbije funkcioniše u jednom poslaničkom klubu.
 
Rekao je da će SSP u Skupštini Srbije imati osam poslanika, Demokratska stranka devet, a Narodna stranka 12.
  • Sever Srbije

    29.05.2022 13:44
    Srbija ceka da tebe vidi u zatvoru. Mozda je pravda spora al je dostizna. Nekada ce tuzilastvo i sud biti posten i ociscen od ostataka zute hobotnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.