Počinje pojačana kontrola brzine kretanja vozila: Policija će koristiti različite metode

Saobraćajna policija će od 8. do 14. avgusta pojačano kontrolisati saobraćaj, prvenstveno brzinu kretanja vozila.
Počinje pojačana kontrola brzine kretanja vozila: Policija će koristiti različite metode
Foto: 021.rs
Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).
Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. 
Određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je napravilo prekršaj.  
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 saobraćajnih nesreća u kojima je poginulo ukupno 155 osoba.
 
Od početka ove godine, zbog prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.
  • Slucajni prolaznik

    08.08.2022 18:51
    Realno
    Stvar je prosta. Drzava je u rukama mafijasa i policija nije u stanju da sprovodi red da ne pominjemo cinjenicu da je trenutni kadar policije cast svetlim primercima koju su u rangu izumiruce vrste tj skoro pa da ih nema. Masa koja je preko veze usla i leci komplekse sto su ih mucili u osnovnoj kao nesposobne. Oni pravi su uglavnom otisli, i kako zamisljamo da ovi ostali sprece nesto. Nema toga vise sad smrtnicima kazne postom a mafijasima mail da im se zahvaljuju sto danas nisu nikog ubili i zgazili.
  • Blazo

    08.08.2022 10:17
    ali...
    Ok je to sa brzinom samo neka mi neko objasni cemu tacno sluzi snimanje bez zaustavljanja u naseljenom mestu? Ako ugrozavam bezbednost pogotovo pesaka, dece valjda je logicno da me neko zaustavi da vidi jesam li normalan, pijan ili drogiran? Ne mi ti posaljemo kaznu a to sto ces mozda usput nekog da ugrozis to nikom nista.
    Takodje jel policija ima pravo da zaustavi nekog i opomene ga da vozi brze nego sto je dozvoljeno recimo 60 u zoni 50? Realno to je za opomenu. Ne oni kaznjavaju 53km/h dok ekipa sa kockastim automobilima prolece 80km/h pored skole. Bolje podelite te radare da se suzbije divljanje nego sto punite budzet zato sto je neko presao par kilometara limit bez namere da divlja.
    Kad smo vec kod zone skola, cemu zona skole u 2 ujutru vikendom?? Da bi vasa patrola sela u auto i snimala ljude koji prodju tuda 50km/h i lupali im kazne. Razumem za vreme nastave i neposredno pre i posle ali ceo dan i vikendom bas nema smisla osim da policija struze svoje gradjane. Da ne pricamo da u nekim mestima zona skole je postavljena po 600-700 metara od skole uz obrazlozenje tuda deca idu u skolu, pa onda daj ceo grad svuda deca idu u skolu ili na trening.
  • Steva

    08.08.2022 09:17
    u srbiji nema vozačke kulture
    A, kada će se kažnjavati oni koji svesno ili nesvesno koče saobraćaj ili telefoniraju za vreme vožnje ? Pre neki dan na raskrsnici u Petrovaradinu kod nove crkve semafor otvara vidim zeleno svetlo i prođoše2-3 automobila i kolona stoji dok gospođa u autu koja blene ko zna gde ne shvati da treba da krene jer zadržava ostala vozila iza seba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija