Parada ponosa starom trasom

Parada ponosa 2. oktobra će proći istom trasom kao i prošle godine, iz parka Manjež, pored državnih institucija, do Studentskog kulturnog centra.

Parada ponosa 2. oktobra će proći istom trasom kao i prošle godine, iz parka Manjež, pored državnih institucija, do Studentskog kulturnog centra.

Manifestaciju će u više obruča obezbeđivati oko 5.000 pripadnmika specijalnih i redovnih snaga policije, saznaje B92.

Okupljenima će se obratiti poslanik evropskog parlamenta Jelko Kacin, šef delegacije Evropske komisije u Beogradu Vensan Dežer, šef Misije OEBS u Beogradu Dimitrios Kipreos, šefica kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Antje Rotemund i organizatori skupa.

Nakon toga, učesnici Parade ponosa prošetaće prošlogodišnjom trasom - pored državnih ministarstava, zgrade Vlade Srbije, Generalštaba, Beograđanke i Studentskog kulturnog centra.

Očekuje se dolazak ambasadora više zemalja, predstavnika vlasti i više političkih partija, a kompletan spisak još uvek nije poznat. Od članova Vlade Srbije je za sada izvesno pojavljivanje ministra za ljudska i manjinska prava Milana Markovića.

Učesnike Parade ponosa obezbeđivaće oko 5.000 policajaca, koliko je bilo angažovano i prošle godine, a pored njih, organizatori će angažovati i privatno obezbeđenje.

Detaljne informacije o skupu, kao i o manifestaciji "Prajd nedelja" koja će prethoditi Paradi, biće saopštene na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Podsetimo, juče je vicepremijer i ministar policije Ivica Dačić upozorio da će svako ko bude narušavao javni red i mir ili napadao policiju na Paradi ponosa biti suočen sa oštrom reakcijom snaga MUP-a.

  • e, bas necu

    25.09.2011 19:21
    Apsolutno me bas briga ko sa kim spava, ko koga voli, koje je ko veroispovesti, nacionalnosti i slicno! Ljude delim na pozitivne i negativne, pametne i glupe! Od glupih i negativnih se sklanjam a ne volim ni ove "estradne" homoseksualce! Posle parade nece se nista ali bas nista desiti u smislu pravnog resavanja zaista bitnih stavki u istoplnim vezama (nazalost),samo ce se neki po ko zna koji put pojaviti na tv-u kao da im je u stvari to i cilj! Da li je u pitanju mazohizam ili teror manjine ili nesto savim trece, nisam pametna... Da ce nesto parada resiti pa da se kaze vrede sve zrtve, ovako...
  • 25.09.2011 17:12
    Zaista ne znam čime se _organizatori_ ponose. Za sve godine održavanja manifestacije, nisu uspeli ni malo da se izbore za ono za šta se deklarativno zalažu. Naprotiv, doprineli su razlikama i netrpeljivosti. Nesposobni, drčni, uz inat kao jedino oružije, navukli su na sve te ljude gnev onih koji uopšte nisu protiv njihovih ličnih životnih puteva, ali jesu protiv manifestacije. Ipak, to ne čudi, jer za to što rade su plaćeni od strane onih kojima odgovara svaki potres u ovoj krhotini od države.

    Da im je zaista stalo do prava i konkretnih problema, događaj bi bio ozbiljanog, a ne zabavnog karaktera!

    Pozivam sve prevarene i iskorišćene učesnike dosadašnjih parada da ovogodišnju bojkotuju.
  • Nizina

    25.09.2011 16:19
    Nije nego
    Nisam homoseksualne orijentacije i volim zene (svoju najvise) ali ako se bira izmedju primtivnih, frustriranih nepismenih patriota koji umesto da vode ljubav sa svojim devojkama i prave decu, idu i rasturaju grad glasam za ove prve, posto su ovi drugi do bola nekreativni i zatucani....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.