Dačić: Opremite policiju pa ćemo vas štititi

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je Blicu da će policija oštro reagovati ako bude napadnuta tokom Parade ponosa i da je zatražio od organizatora te manifestacije i stranih institucija koje ih podržavaju pomoć u opremanju policajaca.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je Blicu da će policija oštro reagovati ako bude napadnuta tokom Parade ponosa i da je zatražio od organizatora te manifestacije i stranih institucija koje ih podržavaju pomoć u opremanju policajaca.

"Tek nakon dobijanja te pomoći policija će moći adekvatno da izvrši zadatke i zaštiti učesnike, građane i imovinu grada", ocenio je Dačić.

Izvršni direktor Građanske inicijative Miljenko Dereta je rekao da su izjave kakva je Dačićeva "namenjene sticanju političkih poena". Dereta je postavio pitanja zašto Dačić "ne zatraži od onih koji najavljuju nasilje da to ne čine ili zašto se do sada nisu sa njima obračunali".

Goran Miletić iz Organizacionog odbora Parade ponosa je rekao da neki policajci zastrašuju građane izjavama da neće obezbeđivati Paradu. "Ovo je zastrašivanje građana Srbije i to više nema nikakve veze sa Prajdom. To znači da u ovoj državi ima jačih od policije i da oni više ne mogu da štite građane Srbije i javni red i mir", ocenio je Miletić.

  • janko

    29.09.2011 06:21
    gljivica pacic
    a za koji k.... onda postoji policija, treba je rasformirati ako nece da obavlja svoje radne zadatke
  • Richard Rublev

    28.09.2011 10:57
    Inicijativa...;)
    Ja ne pripadam homoseksualnim aktivistima. Ja ne pripadam ni raznim novovremenskim fašistima. Medjutim od ove dve grupacije, homoseksualke nisu agresivni, a fašisti jesu. Pošto nisam u Srbiji, a da bih zaštitio ostatak moje porodice od mogućeg fašističkog maltretiranja, ja ću bez lica i ličnih podataka da se slikam go i tu fotografiju ću da pošaljem fašistima u pismu sa sledećom porukom: "EVO VAM K****. SJAŠITE VIŠE!" Da sam u Srbiji uradio bih to sa punim imenom, prezimenom i licem. Pozivam Vas da se oduprete toj agresiji. Srećno!

    P.S. Nisam nepravoslavan.
    P.S.S. Možda nije loša ideja i u slučaju političara? Mislim svih redom...:)
  • www

    28.09.2011 10:23
    Budala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.