Plenković: Srbija kroz Janaf može da transportuje svu naftu osim ruske, nema sedenja na dve stolice

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da Beograd može od svakoga osim od Rusije da kupuje naftu koja bi se preko Krka naftovodom Janaf transportovala u Srbiju.
"Sve odluke Evropske unije su zajednički donele sve njene članice. To je stav cele EU", rekao je Plenković novinarima u Pragu, pred početak samita Evropske političke zajednice.
Plenković je ocenio da Srbija ne može da sedi na dve stolice i ne poštoje nijednu sankciju EU uvedenu protiv Rusije zbog napada na Ukrajinu.
"Srbija treba da poštuje sankcije EU", konstatovao je Plenković.
 
On je naveo da iz Srbije stižu prilično burne i besprizorne reakcije.
 
"Ja sam za njih glavni ustaša. Iz Srbije dolazi nenormalna retorika - od šefa države Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i njihovih tabloida", rekao je Plenković.
Radio-televizija Srbije, pozivajući se na neimenovanog evropskog zvaničnika, objavila je da je Evropska unija odložila odluku o mogućem izuzeću Zapadnog Balkana iz zabrane uvoza ruske nafte i vratiće se ovom pitanju pre nego što zabrana stupi na snagu.
  • Bravo

    07.10.2022 16:54
    Bravo
    A posle ćete da kukate kako je gorivo skupo....Samo napred...
  • Зоран

    07.10.2022 13:46
    Боље гроб него вечи роб
    Хрвати то зову седење на две столице а ми сарадња са свима за опште добро свих. То што су хрватима крвава колена од вечитог пузања овог пута пред вашингтоном и бриселом то је њихов проблем да су научили живети усправно сад би их мање болело.
  • Vladan

    07.10.2022 11:05
    Ala su se primili botovi, Hrvati zavukli njihovom napućenom idolu pa dreče kao majmuni.
    Mi Vojvođani smo u ovome na strani naše hrvatrske braće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija