Vučić o listi najmoćnijih vojski u svetu: Prvi smo u regionu, to za nas nije novost

"Hrvatska ima strahovito snažnu armiju, pre tri godine je bila mnogo iznad nas, ali naša vojska je danas jača", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić o listi najmoćnijih vojski u svetu: Prvi smo u regionu, to za nas nije novost
Foto: 021.rs

Gostujući u jutarnjem programu TV Pink, Vučić se osvrnuo na listu najjačih vojski sveta, koju je N1 objavio juče, a na kojoj je Srbija pozicionirana na 58. mestu. Iza Srbije su Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Albanija, Severna Makedonija i Slovenija, prenosi N1.

"To za nas nije novost, očekivano. Je li me sad napadate zašto smo prvi u regionu ili me kritikujete zašto se naoružavamo?", pitao je predsednik.

Predsednik je potom upitao:
 
"Da nismo toliko snažni, toliko puta jači, moćniji po našoj tehnici, naoružanju, znate li koliko bi nas puta Kurti napao po svakom osnovu? Pogledajte čoveka, pogledajte njegovu ideologiju. Mislim da je to Šutanovac veoma pravilno primetio. Ne bi on napadao samo centralnu Srbiju, već i Severnu Makednoniju, Crnu Goru, a pitanje je šta bi bilo sa Albanijom", rekao je predsednik, prenosi N1.
 
Naša armija je mnogo snažnija nego što je bila, dodao je.
 
"Moramo da se čuvamo jer smo jedina zemlja u okruženju koja nije u NATO, i ako hoćemo da sačuvamo vojnu neutralnost, moramo da brinemo o stepenu sopstvene snage. Ljudi kada vide danas mogu da ocene da je naša vojska mnogo snažnija nego što je bila", zaključio je.
  • Bojan

    13.08.2023 20:38
    @Професор

    Ništa vama zaostalom srbujućem talogu ne garantuje sigurnost, a pogotovo ne guranje oružja u ruke onih koji vas smatraju za štetočine najgore vrste.
  • V

    13.08.2023 19:54
    V
    Ceo region je u NATO...ocemo opet da ih Pobedimo. Ali lepo zvuci za svoje Glasace sa IQ 50
  • Професор

    13.08.2023 19:03
    Жалосно је али пре свега забрињавајуће колико смо слаби. Грчка је на тридесетом месту и озбиљно је наоружана с обзиром ко јој је сусед на истоку. Годинама се прича о повратку обавезног војног рока и ништа. Какво нам је окружење ни 100.000 припадника и троструко бројнија авијација не гарантује нам сигурност.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.