Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu: Potpisala uslovni otpust u zamenu za putovanje na Zlatibor

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je danas uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu D. Ž. zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.
Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu: Potpisala uslovni otpust u zamenu za putovanje na Zlatibor
Foto: 021.rs
Sumnja se da je ona od februara do avgusta ove godine po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M. kao predsednica vanraspravnog veća donela i potpisala rešenje kojim se usvaja njegova molba za puštanje na uslovni otpust, a zauzvrat je primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru, čime je sebi i članovima svoje porodice pribavila imovinsku korist.
Ona je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom, a sumnja se da je vaučer uplatilo privredno društvo čiji je vlasnik B.M, sin osuđenog R.M, koji je bivši direktor i odgovorno lice, navodi se u saopštenju.
Visoki savet sudstva je danas održao sednicu i odlučio da ukine imunitet D.Ž i odonrio je njeno hapšenje, a u toku su pretresi.
 
U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičenu, uz krivičnu prijavu, sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti saslušana.
  • Fuj49

    20.10.2023 07:48
    Nivo se mora držati
    Prodala se za vaučer? Obara cenu drugim sudijama. To nije kolegijalno.
  • Zivan

    20.10.2023 06:49
    Isto pomislih, skolovanje, posao, ime, ugled za 7 dana na Zlatiboru a onda mi pade na pamet da se mozda nije ni skolovala kako treba i da ugled odavno nema. Jad i beda!
  • Maja

    20.10.2023 05:01
    Lex
    Koja beda moraš biti da se prodaš za dve crvene?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija