Opljačkali Lamparda i ćerku Bernija Eklstona, novac prali preko nekretnina u Srbiji

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je u koordinaciji sa SBPOK i policijskim službama Velike Britanije danas u Beogradu uhapšeno šest osoba.
Opljačkali Lamparda i ćerku Bernija Eklstona, novac prali preko nekretnina u Srbiji
Foto: 021.rs
Uhapšeni su zbog sumnje na pranje novca, odnosno ulaganje u nekretnine novca stečenog kriminalom.
 
Uhapšeni su J.R, M.R, E.R, I.R, L.R. i M.N. dok se dvoje osumnjičenih nalazi van teritorije Srbije i trenutno su nedostupni državnim organima.
Ta grupa je u vremenskom periodu od 2. februara 2018. godine do 15. decembra 2023. godine na teritoriji Srbije oformila organizovanu kriminalnu grupu koja je novac stečen kriminalnom delatnošću ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove.
 
Sumnja se, da je ulaganje imovine koja je proistekla iz kriminalne delatnosti osumnjičenog R.K.R u Švajcarskoj kao i kriminalne delatnosti osumnjičenog Lj.R. u Velikoj Britaniji stečeno tako što su provaljivali u veći broj objekata u te dve zemlje koji su bili u vlasništvu imućnih oštećenih lica i tako uzimali gotov novac i druge skupocene predmete.
Protiv osumnjičenog Lj.R. se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog sumnje da je na taj način pribavio ukupno 26 miliona funti i da je opljačkao Frenka Lamparda, bivšeg engleskog reprezentativca, zatim pokojnog Višaija Šrivadanapraba, bivšeg vlasnika FK "Lester", ćerku bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona Tamaru Eklston i njenog supruga Džeja Rutlanda.
 
U saopštenju je navedeno da je osumnjičeni R.K.R osuđen u Švajcarskoj zbog više provalnih krađa kojim je sebi pribavio korist od oko 250.000 švajcarskih franaka.
 
Osumnjičeni Lj.R i R.K.R su osumnjičeni da su novac koji su probavili krivičnom delatnošću davali ostalim pripadnicima te organizovane kriminalne grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina na teritoriji Srbije, kao i luksuznih putničkih vozila i na taj način pokušali da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne novčane tokove.
 
U toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije, a Javno tužilaštvo za organizovani kriminal odmah je blokiralo račune, nekretnine za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti kao i skupocena vozila.
  • Samo pitam

    20.12.2023 19:23
    A šta je sa ostalima koje ne goni Britanija ... ?
  • /

    20.12.2023 16:30
    /
    neka im sude u britaniji
  • Gde ste agenti

    20.12.2023 15:54
    Za nekretnine
    Da lazete i pricate kako je ovo realno stanje na trzistu? Nanjusili ste ogromno pranje para kriminalnog novca pa zarad svog procenta bacate pod voz obican posten svet da ne moze da priusti krov nad glavom? Samo ste saucesnici u kriminalu!
    Hajde 021, pokazite im ovu vest i pitajte ih kako se osecaju i sta misle? Pa da se smejemo baljezgariji i izgovoru koji ce dati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija