VIDEO Dačić od Gašića preuzeo MUP i građanima poželeo: Da što manje imate posla sa policijom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečanom primopredajom preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Bratislava Gašića.
Dačić je poželeo građanima da imaju što manje posla sa policijom, a prisutnim pripadnicima MUP-a rekao da je njegov cilj da MUP bude najbolje ministarstvo u Vladi Srbije.
 
"Šta su naši zadaci, to znate, da obezbedimo sigurnost, bezbednost, stabilnost zemlje, da čuvamo ustavni poredak, bespoštedna borba protiv kriminala, ali i sve drugo što spada u delokrug rada Ministarstva unutrašnjih poslova. Nacionalni interesi i državni interesi su prioritet i u našem radu, bez obzira  što moramo da se bavimo i svakodnevnim aktivnostima. Nema jake države Srbije, bez jake policije i vojske. Vaši uspesi će biti i moji", naglasio je Dačić.
Istakao je i značaj socijalno-ekonomskog položaja policije, što će, takođe, biti jedan od prioriteta u radu.
 
Gašić se zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na zalaganju, posvećenosti i najvišem stepenu profesionalizma koji su iskazali.
 
"Bez vaših saveta, podrške i vašeg odnosa prema meni, ne bismo postigli rezultate koji su sigurno među najboljima u poslednjih 20 godina", rekao je Gašić, a novopostavljenom ministru unutrašnjih poslova poželeo srećan i uspešan mandat.
Ministar Dačić uručio je Bratislavu Gašiću odličje "Zvezda Jakova Nenadovića" za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti.
 
"Kada dobijamo ordene u crkvi, kažu - dostojan. Vi kao kolegijum ste najmerodavniji da kažete da li sam ja dostojan ovog odličja", poručio je Gašić doskorašnjim saradnicima.
 
  • Ivan

    07.05.2024 14:47
    Afera kofer
    Covek poznat po aferi kofer vec drugi put vodi ministarstvo policije. Ovi drugi sto su bili u medjuvremenu su bili jos mnogo gori.
  • vitamin

    07.05.2024 13:48
    Ja bih da JA imam sto manje kontakata sa milicijom, a ima vala dosta njih koji bi bas trebalo da imaju kontakte, i to jako dugacke...
  • Lala

    07.05.2024 13:07
    Univerzalan
    Od ovih univerzalnih što znaju sve i da vode koji god hoćeš resor nema ništa gore. Dačić još samo nije bio ministar zdravlja,valjda,a keramičar bi sledeći mandat,posle vojske,mogao i predsednik vlade da bude . Strašno šta se i kako se biraju ljudi na odgovorna mesta,zato nam tako i ide

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.