Grad se žali zbog presude, Ilija Dević tuži odgovorne

Grad Novi Sad žaliće se u zakonskom roku od osam dana na presudu Privrednog suda kojom je dužan da Autotransportnom preduzeću "Vojvodina" Ilije Devića isplati oko milijardu i 300 miliona dinara u sporu oko autobuske stanice tog preduzeća.
Grad Novi Sad žaliće se u zakonskom roku od osam dana na presudu Privrednog suda kojom je dužan da Autotransportnom preduzeću "Vojvodina" Ilije Devića isplati oko milijardu i 300 miliona dinara u sporu oko autobuske stanice tog preduzeća.

U saopštenju Gradskog javnog pravobranilaštva navodi se da presuda u Devićevu korist nije pravosnažna i da će se žaliti Privrednom apelacionom sudu u Beogradu, zbog, kako kažu, bitne povrede odredaba parničnog postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i pogrešne primene materijalnog prava. Oni podsećaju na to da je Trgovinski sud u Novom Sadu, sada Privredni sud, pre tri godine odbio tužbeni zahtev ATP Vojvodine za naknadu štete zbog Ugovora koji je 2006. godine zaključila Maja Gojković, tada gradonačelnica Novog Sada, sa Ilijom Devićem.

U ovoj pravnoj stvari konačnu odluku doneće Vrhovni kasacioni sud Srbije, navodi Gradsko javno pravobranilaštvo, kao zakonski zastupnik Grada Novog Sada. Ono će, kako ističu, preduzeti sve pravne radnje radi zaštite imovinskih prava i interesa Grada Novog Sada.

Spor grada i Devića traje već šest godina nakon potpisivanja ugovora o izgradnji stanice između Ilije Devića i tadašnje gradonačelnice Maja Gojković. Presuda obavezuje Grad da obeštećenje isplati s kamatom, ali i da pokrije dva miliona troškova parničnog postupka koje su pre odlaska preduzeća u stečaj imali ATP "Vojvodina" i većinski vlasnik Ilija Dević.

U obrazloženju suda navedeno je da se Grad Novi Sad prilikom sklapanja ugovora s Devićem, pozvao na tadašnji Generalni plan, kojim je predviđeno da sadašnja Međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da će se nova graditi na placu ATP "Vojvodina". Pošto se to nije dogodilo, sud je procenio da Grad nije ispunio svoju ugovornu obavezu, zbog čega će morati da nadoknadi štetu. Ilija Dević kaže da ta presuda pokazuje da je bio u pravu od samog početka.

"Ona je samo mala satisfakcija za 500 otpuštenih radnika, za mene i moju porodicu. Naše šestogodišnje patnje nisu iskazane u presudi, a one nemaju cenu", ističe Dević. On je najavio nastavak borbe za utvrđivanje odgovornosti za propast ATP-a i kaže da je podneo krivične prijave protiv odgovornih.

  • Maja

    14.05.2012 10:22
    Oduzmiti privatnu imovinu
    svim tim i Maji koja je u ime naroda i grada potpisala. Necemo sad valjda mi da placamo to?
    Maji i ostalima oduzeti svu imovinu i sud neka naplati.
  • Dosta je više podmetanja naših

    14.05.2012 05:38
    E neka mu to isplate oni(a svi znamo imena!)koji su i doveli do ovoga!
    Svako treba da plati za svoje greške a ne da se tuđe budalaštine guraju na leđa svih nas građana,preko sve većih poreza!!!
  • dzon

    12.05.2012 17:20
    zasto niko neodgovara
    znala je maja da plese sa colicem za docek,i dala tolike pare{pare od gradjana novog sada! ima se moze se}.svako neka odgovara za svoje postupke!a koga briga za 500 radnika?nikog!svi uzivaju koji rade u drzavnim i javnim preduzecima i bas ih briga za jednu vojvodinu,od koje je i grad imao koristi,a u gsp-u se toliko navuklo radnika preko stranaka i preko rodbina,da im se nezna broj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija