Nastavak suđenja za ubistvo Grandića

Suđenje osmočlanoj kriminalnoj grupi koja se, pored niza razbojništava, tereti za ubistvo policajca Vladimira Grandića aprila prošle godine u Novom Sadu nastavlja se u četvrtak, 6. maja, u Specijalnom sudu u Beogradu.
Suđenje osmočlanoj kriminalnoj grupi koja se, pored niza razbojništava, tereti za ubistvo policajca Vladimira Grandića aprila prošle godine u Novom Sadu nastavlja se u četvrtak, 6. maja, u Specijalnom sudu u Beogradu.

Na optuženičkoj klupi su Slavko Ristić, koji je označen kao organizator kriminalne grupe, Nenad Matić, Danijel Tomić, Aleksandar Majmunović, Zoran Jovanović, Ivan Nikolić, Vladimir Vojinović i Duško Milovanović.

Matić se tereti da je 11. aprila 2009. godine u Novom Sadu, sa umišljajem podstrekivao okrivljenog Danijela Tomića da ubije Grandića, koji je bio na službenoj dužnosti. Do ubistva policajca Grandića, kako se navodi u optužnici, došlo je posle pljačke zrenjaninske zlatare. Grandić je po dobijanju informacija da je izvršeno razboljništvo i da su pljačkaši krenuli ka Novom Sadu, kod pumpe ''Minut'' zaustavio vozilo u kome su se nalazili osumnjičeni. Dok je on na nišanu držao Zorana Jovanovića koji je izašao iz vozila, kako se navodi u optužnici, Matić je nagovorio Tomića da puca u Grandića.

Optužnica Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala tereti optužene da su udruženi u organizovanu kriminalnu grupu počinili više razbojništava u nekoliko srpskih gradova od kraja 2008. do aprila 2009. godine. Precizirano je da su okrivljeni uz pretnju oružjem i primenu sile opljačkali zlatare u Zrenjaninu, Staroj Pazovi i Požarevcu, čime su, nakon unovčavanja oduzetog zlatnog i srebrnog nakita, ostvarili protivpravnu imovinsku korist u iznosu višem od 16.5 miliona dinara. Ta grupa pronalazila je pogodne zlatare na području Srbije, detaljno pratila način njihovog rada, navike zaposlenih, radno vreme, postojanje sigurnosnih kamera, sigurnosnih vrata i proceni količine, kvaliteta i vrednosti nakita.

Optuženom Matiću na teret se stavlja i krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, kao i ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti i održavanja javnog reda i mira.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija