Sto miliona namenjeno otkupu umetničkih dela

Ministarstvo kulture otvoriće 1. aprila konkurs za otkup umetničkih dela, prvi put posle više od 10 godina, a ukupan budžet za tu namenu je 100 miliona dinara.
Ministarstvo kulture otvoriće 1. aprila konkurs za otkup umetničkih dela, prvi put posle više od 10 godina, a ukupan budžet za tu namenu je 100 miliona dinara.

Kako se u saopštenju navodi, na konkursu će biti otkupljena umetnička dela nastala u proteklih pet godina, namenjena zbirkama ustanova kulture čiji su osnivači opštine, kao i za Srpske akademije nauka i umetnosti i Matice srpske.

Konkursom će biti omogućeno finansiranje novih umetničkih dela za potrebe javnih ustanova i u širem javnom prostoru, poput murala, mozaika, grafita i drugih umetničkih dela.

Konkurs će biti otvoren 45 dana, a cilj otkupa je osavremenjivanje umetničkih zbirki, jačanje kapaciteta instutucija kulture, kao i pružanje podrške savremenim umetnicima, dodaje se u saopštenju.

  • MasterBlaster

    18.03.2014 21:28
    Sta cemo s tolko Trkuljinih cd-ovima?
  • 18.03.2014 17:12
    ijao ala ce profitirati umetnici clanovi vladajucih stranaka...
  • 18.03.2014 15:30
    To "u proteklih pet godina" mi deluje malo namesteno...
    Znaci ne trebaju im remek dela starih majstora?
    Hm...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija