VIDEO: Cane podržao protest Zrenjaninaca zbog vode

Protest Zrenjaninaca, koji zahtevaju da se građanima u tom gradu obezbedi ispravna pijaća voda, podržali su i pevač "Partibrejkersa" Zoran Kostić Cane i književnik Uglješa Šajtinac.

Protest Zrenjaninaca, koji zahtevaju da se građanima u tom gradu obezbedi ispravna pijaća voda, podržali su i pevač "Partibrejkersa" Zoran Kostić Cane i književnik Uglješa Šajtinac.

Oni su pozvali građane Zrenjanina da se u subotu pridruže novom, četvrtom po redu, protestu koji će biti održan u centru. "Voda je sloboda i najveće pravo čoveka na dostojanstveni život. Kakvi smo ljudi, takva nam je i voda. Ako smo se zagadili, zagadićemo i nju", rekao je Cane. On je poručio Zrenjanincima da dobro razmisle svaki put kada natoče vodu u čašu, jer će možda čaše uskoro biti prazne.

"Neka naša deca piju vodu iz česme. Ako se ne pobrineš za sebe, niko neće za tebe. Voda je sve: na vodi živimo, ona je u nama i voda je sa nama. Ako budemo malodušni, bićemo malovodni, tako da koliko duše, toliko vode na onog ko dolazi posle tebe", napomenuo je pevač Partibrejkersa.

Uglješa Šajtinac je svojim sugrađanima poručio da zamisle svet bez vode, a onda da zamisle da imaju vodu za piće. "Nemojte da mislite da ovo "u podne" nije važno. Jednom je Gari Kuper pokazao da je tačno u podne vrlo važno. On je završio, a mi nismo završili posao. Ako smo malodušni, to ne znači da za dušu nema šanse da ponovo poraste, tako da, hajde malo da se potrudimo oko toga", naveo je Šajtinac.

Sanitarni inspektor je 2004. godine zabranio upotrebu zrenjaninske vode zbog povećane koncentracije arsena. Izgradnja fabrike vode, dogovorena sa nemačkom firmom "Vasertehnik" dovedena je u pitanje, a iz lokalne samouprave su najavili da će zrenjaninska skupština do kraja ovog meseca odlučiti na koji način će ovaj decenijski problem biti rešen, prenosi RTV.

  • Duća

    20.03.2014 15:47
    podrska zrenjanincima i mom drugaru Straletu Gmazu i Boci vićgla - reagujte, dosta je bilo da vam iz česmi curi mulj, ne mogu ni posteno vode da pijem kada svratim u ZR.
  • Anoniman

    20.03.2014 15:40
    ta necemo jesti
    necemo jesti slanine i luka i evo resenja, ne moramo piti vode. A sto se tice kupanja....pa imamo begejce, ide kroz pola grada, tamo je cista voda, pa cemo se brckati malo onde.
  • Neko

    20.03.2014 12:00
    Da je Vojvodina slobodna, da pare nisu otišle u beograd, Zrenjanin odavno ne bi bio žedan.

    Živela puna autonomija Vojvodine !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija