Deficit budžeta 33,4 milijarde dinara

U prva dva meseca 2014. godine deficit budžeta Srbije bio je 33,4 milijarde dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.
U prva dva meseca 2014. godine deficit budžeta Srbije bio je 33,4 milijarde dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.

Na sajtu ministarstva se navodi da je deficit državnog budžeta u februaru bio 26,4 milijardi dinara i dodaje da su u tom mesecu prihodi bili 58,8 milijardi dinara, a rashodi od 85,2 milijarde, ne računajući prihode i rashode indirektnih korisnika budžeta.

Poreski prihodi u februaru su iznosili 51,8 milijardi dinara, a neporeski 6,8 milijardi dinara, navodi se uz napomenu da je februar uobičajeno mesec sa veoma niskim prihodima, s obzirom na manju privrednu aktivnost na početku godine.

Dodaje se da se najveći deo poreskih prihoda odnosi na uplatu poreza na dodatu vrednost (PDV) od 32,2 milijarde dinara.

Prihod od akciza bio je 9,1 milijardi dinara i značajno je manji nego u januaru, s obzirom na to da je januarski prihod posledica formiranja zaliha akciznih proizvoda, što je karakteristično za period pre stupanja na snagu novih iznosa akciza.

U januaru su akcize povećane, u skladu sa Zakonom o akcizama. Preostali poreski, kao i neporeski prihodi, su naplaćeni u skladu sa očekivanjima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija