Suđenje Ratku Mladiću ponovo odloženo zbog bolesti

Nastavak haškog procesa generalu Ratku Mladiću jutros je, treći dan za redom, otkazan zbog Mladićeve bolesti.

Nastavak haškog procesa generalu Ratku Mladiću jutros je, treći dan za redom, otkazan zbog Mladićeve bolesti.

Kao i juče, ni raspravno veće, ni zastupnici odbrane i optužbe nisu ni ulazili u sudnicu. Zasedanje je otkazano, zato što se optuženi nije pismeno odrekao prava da prisustvuje suđenju.

Kako je u ponedeljak u sudnici rekao njegov branilac Branko Lukić, Mladić je oboleo od "stomačnog gripa", zbog čega je bio prebačen u hašku bolnicu Bronovo, a zatim je vraćen u bolnicu sudskog pritvoraa u Sheveningenu.

Od informacija o zdravlju optuženog, Tribunal je juče objavio jedino jučerašnji i prekjučerašnji dokument pritvorske jedinice u kojem piše da se Mladić nije odrekao prava da prisustvuje procesu zato što se ne oseća dobro i da je primljen u pritvorsku bolnicu, gde će ga pregledati lekar. U jučerašnjem dokumentu, rukom je ispisano i da "nije jasno kada" će optuženi biti spreman da učestvuje u suđenju.

  • Бато

    18.06.2014 21:14
    Вију вуци
    Велики човјек и угледан војник.
    Жив нам био,генерале,велико ти хвала што си нас одбранио!
  • 18.06.2014 18:51
    Osuditi genocidno djubre ekspresno, nema vise vremena!
  • Covek

    18.06.2014 18:02
    Osudite ovog gada pre nego sto crkne, barem zbog pravde za zrtve ako ne zbog istorijske pravde cetnickim fasistima koji jos imaju drzavu danas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija