Danas bez većih trzavica na Skupštini Vojvodine

Sednica Skupštine Vojvodine koja je zakazana za danas ne bi, sudeći prema prognozama poslanika, trebalo da dovede do nekih značajnijih promena u skupštini.
Sednica Skupštine Vojvodine koja je zakazana za danas ne bi, sudeći prema prognozama poslanika, trebalo da dovede do nekih značajnijih promena u skupštini.

Na sednici će se raspravljati o izveštajima o radu i poslovanju pojedinih fondova i ustanova čiji je osnivač Pokrajina.

Predsednik poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Predrag Matejin, rekao je da Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvodjanskih Madjara nisu još spremni da odu korak dalje i da pokažu da Demokratska stranka nema većinu. Matejin je kazao da je DS na dnevni red sednice stavio izmenu budžeta u smislu preusmeravanja novca na sanaciju štete prouzrokovane katastrofalnim polavama. "To nije sporno pitanje jer će svaki normalan čovek reći da je neophodno učiniti sve da posledice poplava što pre saniraju i SNS neće biti protiv tog predloga, ali će biti protiv raznih zloupotreba koje za cilj imaju samo ostanak DS-a na vlasti u Pokrajini još neko vreme", rekao je Matejin.

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov smatra da se ništa bitno desiti na sednici kada je reč o vladajućoj većini. "Jedino SNS govori o promenama vladajuće većine što pokazuje da je to stranka koja smatra da sa nešto više od 20 poslanika može da napravi vlast bez onih koji su osvojili skoro natpolovičnu većinu mandata", rekla je Jerkovova dodajući da SNS želi da u Vojvodini na vlast dodje bez izbora kao što je, kako je kazala, "to učinla u Beogradu i Novom Sadu". On je odbacila tvrdnje da je rekonstrukcija vlade Vojvodine pre svega stvar dogovora DS i SNS rekavši da je SNS opoziciona stranka, a "nigde u svetu stranka opozicije nije neko sa kim bi trebalo da se razgovara o rekonstrukciji vlasti".

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš potvrdio je da su LSV i DS u permanentnoj komunikaciji kako bi se prevazišli problemi koji su do sada postojali, ali je naglasio da konkretno o ideji LSV o programskim ciljevima koje bi vlada Vojvodine morala pre rekonstrukcije da usvoji ta stranka nije razgovarala ni sa kim, osim sa Novom demokratskom strankom, sa čim je javnost upoznata.

Sednica pokrajinskog parlamenta počinje u 11 sati.

  • Dragan

    19.06.2014 07:50
    Interesi
    LSV i SVM su svesni da ce u buducem sazivu vlasti u Vojvodini, mnogo vise dobiti rekonstrukcijom te vlasti, nego izborima.
  • Relja

    19.06.2014 07:47
    Rekonstrukcija ili izbori ?
    Izborni zakon je promenjen u Vojvodini, tako da je rekonstrukcija Vlade veoma izvesna. Ako ne bude bilo rekonstrukcije, bice izbora na jesen. U svakom slucaju gradjani Vojvodine daju malu podrsku DS, koje vise neci biti u vojvodjanskoj vlasti.
  • Sofija

    19.06.2014 07:42
    Nezadovoljstvo
    SNS ne cini vladajucu koaliciju u Vladi Vojvodine, i tak kada vladajuce stranke izraze svoje nezadovoljstvo i krenu u rekonstrukciju vlade, SNS ce se naci u pregovorima oko buduce vlade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija