Tadić: I Dačić mora da ode

Bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mora da snosi odgovornost zajedno sa smenjenim načelnicima policije za loše rezultate, kaže lider NDS Boris Tadić.
Bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mora da snosi odgovornost zajedno sa smenjenim načelnicima policije za loše rezultate, kaže lider NDS Boris Tadić.

"Ako su smenjeni čelnici krivi za loše rezultate, neverovatno je da se ignoriše odgovornost Dačića", rekao je Tadić.

"Dok Dačić ne snosi odgovornost, Nikolić skandalozno izlazi izvan svojih zakonskih ovlasćenja tražeći smenu načelnika policijskih uprava, što je posao ministra Stefanovića, koji je verovatno okupiran aferom oko doktorata propustio da obavi svoj posao", rekao je Tadić.

On je kazao da bivši ministar policije, a sadašnji ministar spoljnih poslova, nije reformisao Ministarstvo unutrašnjih poslova tokom šest godina koliko je bio na njegovom čelu.

Bivši predsednik Srbije ocenio je sumnjivim način na koji se policiji predao Darko Šarić, kome se sudi za šverc droge i pranje novca, i dodao da bi Šarićeve saradnike trebalo tražiti "ne samo među onima koje pominje, i ne samo u Srbiji".

Prema Tadićevim rečima, borba protiv kriminala je stala u odnosu na ono što je učinjeno 2012. godine pod vođstvom njega i Miodraga Rakića, kada je postignut "svetski rekord u zapleni narkotika".

Upitan da li nešto zamera premijeru Aleksandru Vučiću, Tadić odgovara da mu zamera "ogromnu potrošnju energije na medijsku prezentaciju politike u okolnostima kada je ekonomija zemlje po svim parametrima u potpunom kolapsu".

Tadić je dalje naveo da je "sudar sa medjunarodnim institucijama kao što je OEBS krajnje izlišan i štetan po Srbiju".

Prema Tadiću, u Vojvodini su potrebne promene zbog političke krize koja onemogućava rešavanje gorućih ekonomskih problema pokrajine.

"Rekonstrukcija podrazumeva promene unutar postojeće koalicije, a ulaskom NDS imali bismo proširenu koaliciju", rekao je Tadić.

"Naš ulazak u vladu Vojvodine zavisi od toka pregovora i spremnosti drugih stranaka na prihvatanje i naših načela, ali i zajedničkih ciljeva", zaključio je Tadić.

  • bata

    22.06.2014 14:25
    ponuda
    ponuda i potraznja
  • mrva

    22.06.2014 12:30
    kako su svi pametni kada odu u opoziciju i odjednom im funkcionise racionalni deo mozga. Kada se docepaju vlasti rade im samo instinkti. Zanimljiv psiholoski fenomen
  • mikro

    22.06.2014 11:22
    sloba
    Dacic se toliko uvukao Vucicu u dupe da mu se vise ni glas ne cuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija