Na Kosovu se ne priznaju diplome iz Srbije?

Britanski ambasador na Kosovu Jan Klif izjavio je da deo Briselskog sporazuma koji se odnosi na priznavanje diploma ne funkcioniše.
Britanski ambasador na Kosovu Jan Klif izjavio je da deo Briselskog sporazuma koji se odnosi na priznavanje diploma ne funkcioniše.

On je naglasio da treba raditi na priznavanju diploma koje izdaje Univerzitet u Severnoj Mitrovici.

Klif je dodao da je ambasada Velike Britanije na Kosovu podržala određeni broj srpskih pravnika koji su želeli da polažu pravosudni ispit i da se uključe u rad pravosuđa na Kosovu. "Ali onda smo došli u situaciju da je tim istim pravnicima rečeno da ne mogu da polažu pravosudni ispit, jer njihove diplome izdate na univerzitetima u Novom Sadu, Beogradu itd. nisu priznate ovde", kazao je Klif.

On je kazao da treba da se radi, iako to nije direktno spomenuto u Briselskom sporazumu, na priznavanju diploma koje su izdate od strane Univerziteta u Severnoj Mitrovici. "Ako ćemo da nastavimo sa integracijom Srba u kosovski sistem, ako će ljudi biti uključeni u rad tog sistema, biti civilni službenici, onda se te diploma moraju priznati", kazao je Klif.

Sporazum o priznavanju diploma Priština i Beograd postigli su novembra 2011. godine u okviru razgovora dve strane u Briselu.

  • Ćevara

    17.08.2014 21:12
    Ćevara
    Čuj na Kosovu, još malo pa ih neće nigde priznavati!
    Gledam nešto na NacGeo i zamišljam: Dr.Nišimura (Japan), koji proučava seizmičke pokrete zemlje da bi predvideo Cunami, dodje nekim čudom u Srbiju i Zvezdan Terzić (ili N.Stefanović) mu se predstavlja.. Dr.Zvezdan Terzić!!! Ha,ha,ha.... A Japanac ga pita: Dr. Čega????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija