Udovičić pozvao studente sa Kosova da konkurišu za stipendije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je danas studente sa Kosova i Metohije da konkurišu za državne stipendije Fonda za mlade talente.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je danas studente sa Kosova i Metohije da konkurišu za državne stipendije Fonda za mlade talente.

"Trenutno je otvoren konkurs za stipendije za državne fakultete u Republici Srbiji, za završne godine osnovnih akademskih i master studija. Oni najbolji među vama, imaju šansu da osvoje mesečnu državnu stipendiju od 30.000 dinara",  rekao je Udovičić tokom razgovora sa studentima u Kosovskoj Mitrovici, kojem je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Vodimo računa o našim mladima, o našim najboljim studentima sa Kosova, jer kako danas brinemo o mladima, takva će nam budućnost biti. Želimo da nagradu za svoje znanje, trud i upornost dobijete ovde, gde ste rođeni i odrasli, kako biste živeli bolje iz dana u dan. Želja je da Srbija pokaže da su mladi izuzetno bitan faktor za Republiku Srbiju i da ne delimo Srbiju po regionima, da ne delimo mlade po regionima, već da su nam pođednako bitni mladi u svim delovima Srbije i da ne pravimo nikakvu razliku", izjavio je Udovičić.

Udovičić je poručio studentima u Kosovskoj Mitrovici da su mladi pokretačka snaga svakog društva i da su oni ti koji nastavljaju borbu i puteve započetog.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.