Studenti blokirali i FPN u Beogradu

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu počela je blokada nastave.
Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu počela je blokada nastave.

Kako navode studenti Fakulteta poltičkih nauka, nastava se blokira jer tokom iscrpnih pregovora sa upravom fakulteta, ali i sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nisu naišli na pozitivan odgovor za rešavanje problema sufinansiranja.

Ministarstvo je, kako navode studenti ovog beogradskog univerziteta, jasno stavilo do znanja da nije nadležno za ovu vrstu problema.

Do blokade nastave je došlo zbog neodobravanja sufinansiranja studenata koji su u školskoj 2013./2014. godini ostvarili od 48 do 60 ESPB poena, i nisu uspeli da se rangiraju u okviru budžetske kvote.

Podestimo, preko nekoliko dana grupa studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu blokirala je tu institucij, tvrdeći da neće napustiti zgradu sve dok Uprava ne ispuni njihove zahteve.

  • Gavra

    13.10.2014 21:56
    Napokon ...!!
    Studenti u ovoj zemlji šljiva su odavno prepušteni samovolji fakultetskih uprava , a na privatnim fakultetima ide lakše uz malo veću školarinu i malo više takse - da ne kažem osmeha koji se najlakše prepoznaju u eur ...
    Drugi je par rukava - zašto uopšte upisivati nove generacije studenata bez konsultacije sa privredom i potrebama ...? Samo da bi neki fakulteti opstali - zar ne ?
    Ili menjati politiku zapošljavanja i zakonskih obaveza ( od portira do direktora sa par kupljenih diploma ) ... ili smanjiti broj upisanih studenata , profesora , "profesora" ,vanrednih profesora , asistenata , savetnika , saradnika , volontera i ostalih , uz podizanje nivoa stručnog obrazovanja moglo bi bedžat za obrazovanje svesti na 30% sadašnjeg , uz kvalitetnije kadrove i obrazovanje .... U današnjoj Srbiji bi mogli na tri godine obustaviti upis na svim univerzitetima dok se nezaposleni ne zaposle , a možda i na duže - osim na nekoliko fakulteta ... pod uslovom da neko prebroji koliko ima nezaposlenih inžinjera , lekara , pravnika i prosvetnih radnika .... Deca i onako više cene zanimanja mehaničara i ostalih uslužnih delatnosti , ugostitelja , preduzimača sa tašnom i mašnom , mesara , i naravno - tajkuna sa partijskom pripadnošću ... fakultet i diploma tu nisu toliko obavezni ! Ako podjemo od onoga koji će se za par dana sresti sa drugim koji ima dve diplome , a obojica rade isti posao .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.