Info
13.10.2014.
17:58
Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu počela je blokada nastave.
  • Gavra

    13.10.2014 21:56
    Napokon ...!!
    Studenti u ovoj zemlji šljiva su odavno prepušteni samovolji fakultetskih uprava , a na privatnim fakultetima ide lakše uz malo veću školarinu i malo više takse - da ne kažem osmeha koji se najlakše prepoznaju u eur ...
    Drugi je par rukava - zašto uopšte upisivati nove generacije studenata bez konsultacije sa privredom i potrebama ...? Samo da bi neki fakulteti opstali - zar ne ?
    Ili menjati politiku zapošljavanja i zakonskih obaveza ( od portira do direktora sa par kupljenih diploma ) ... ili smanjiti broj upisanih studenata , profesora , "profesora" ,vanrednih profesora , asistenata , savetnika , saradnika , volontera i ostalih , uz podizanje nivoa stručnog obrazovanja moglo bi bedžat za obrazovanje svesti na 30% sadašnjeg , uz kvalitetnije kadrove i obrazovanje .... U današnjoj Srbiji bi mogli na tri godine obustaviti upis na svim univerzitetima dok se nezaposleni ne zaposle , a možda i na duže - osim na nekoliko fakulteta ... pod uslovom da neko prebroji koliko ima nezaposlenih inžinjera , lekara , pravnika i prosvetnih radnika .... Deca i onako više cene zanimanja mehaničara i ostalih uslužnih delatnosti , ugostitelja , preduzimača sa tašnom i mašnom , mesara , i naravno - tajkuna sa partijskom pripadnošću ... fakultet i diploma tu nisu toliko obavezni ! Ako podjemo od onoga koji će se za par dana sresti sa drugim koji ima dve diplome , a obojica rade isti posao .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna