Mond: Kraj epohe Hašima Tačija

Posle šest meseci Krize Kosovo je dobilo novu vladu Ise Mustafe čime je okončana epoha Hašima Tačija, piše pariski "Mond".
Posle šest meseci Krize Kosovo je dobilo novu vladu Ise Mustafe čime je okončana epoha Hašima Tačija, piše pariski "Mond".

U tekstu se navodi da je nakon šest meseci krize Kosovo dobilo novu vladu i po Mondu to je vest dvostruko značajna - "prvo zato što je rešena kriza i drugo zato što šef vlade prvi put nakon proglašenja nezavisnosti Kosova neće biti Hašim Tači".

Ipak, kako se dodaje, Tači je uspeo da postane čovek broj dva u vladi i ministar spoljnih poslova iako je od 2007. neprekidno vladao uz "podršku klientelističkih mreža".

Prema sporazumu o formiranju koalicije, koji se, kako navodi Mond, čini gotovo protivprirodnim, novi premijer Isa Mustafa (63), bivši gradonačelnik Prištine i lider Demokratske lige Kosova (LDK), moraće da deli vlast sa svojim vekovnim protivnikom, Tačijevom Demokratskom partijom Kosova (DPK).

Dosad nezaobilazni premijer je, s druge strane, postao potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova.

Pariski dnevnik podseća da su u koaliciju ušle još dve manje stranke, od kojih je jedna stranka srpske manjine. Kao znak tenzija koje je stvorio ovaj neizvesni dogovor, LDK i DPK nisu osvojile mnogo glasova u sopstvenim redovima.

  • janko

    12.12.2014 18:44
    nebeski narod
    na redu je ljeka vuci
  • 12.12.2014 17:41
    Pecinski ljudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija