Obezbeđena sportska oprema za 103 škole u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je sportske rekvizite za nastavu fizičkog vaspitanja za 103 osnovne škole u Vojvodini.
Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je sportske rekvizite za nastavu fizičkog vaspitanja za 103 osnovne škole u Vojvodini.

One čine trećinu od ukupnog broja osnovnih škola u Vojvodini.

U opremanje je uloženo 30 miliona dinara. Svaki set sadrži više desetina rekvizita, od strunjača – manjih, većih, kosih, do švedskih sanduka i merdevinica, trambolina, lopti za razne loptačke sportove, balansere, poligone, lestvice, prepone i brojnu drugu nastavnu i trenažnu opremu.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić, rekla je da je ovo samo prvi korak ka zadovoljenju svih potreba dece za fizičkom aktivnošću.

"Kada smo pre nekoliko meseci, obrađujući poslednje nam pristigle podatke o stanju osnovnoškolskih sala za fizičko u Vojvodini, uvideli smo da 110 osnovnih škola uopšte nema salu za fizičko vaspitanje koja je osnovno učilo, poput table i krede, što nas je krajnje uznemirilo. Jedna od njih je u međuvremenu dobila salu, šest ima po manje od pet đaka, tako da smo urgentno počeli da radimo na opremanju preostale 103 osnovne škole", kaže Tepić.

Višebojac Mihail Dudaš, koji je i predsednik Saveza za školski sport Vojvodine i jedan od ključnih promotera Sekretarijata za unapređenje školskog sporta i zdravlja školaraca, siguran je da će rekviziti doprineti da se motoričke i muskulaturne sposobnosti osnovaca dobro razviju. "Savez za školski sport uskoro će otvoriti kanal na kome će biti postavljeni snimci sa demonstracijom vežbi koje mogu da se rade sa rekvizitima koje su škole dobile", naveo je Dudaš.

Sportski rekviziti prezentovani su u Sokolskom domu, gde su i demonstrirani primeri njihovog korišćenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina