Pančevac štrajkuje glađu zbog maminih i tatinih sinova

Đura Nedić (21) danas je počeo da štrajkuje glađu ispred bolnice u Pančevu zbog teške finansijske situacije i bolesti roditelja.
Đura Nedić (21) danas je počeo da štrajkuje glađu ispred bolnice u Pančevu.

Povod štrajka je nemogućnost pronalaska zaposlenja, i teška finansijska situacija u kojoj se nalazi.

"Ja sam jedini u porodici sposoban da radim, ali ne mogu da pronađem posao. Majka mi je psihijatrijski bolesnik i otac mi je bolestan, a brat ide u srednju školu. Živimo od 3.000 dinara socijalne pomoći i to je sve" sa suzama u očima priča Nedić.

Kada ga je novinarska ekipa zatekla ispred bolnice, sedeo je na pljusku sa polomljenim kišobranom, mokrim nogama i suzama u očima.

Ovaj mladić je završio srednju medicinsku školu sa odličnim prosekom, a zatim upisao fakultet koji je morao da napusti zbog teške situacije u kojoj se nalazi.

"Preplakao sam čitav mesec kada sam saznao da su mi roditelji radno nesposobni. Sve se svalilo na moja leđa, moj san je pao u vodu i sve što mi je preostalo je da pronađem izlaz iz tunela", objašnjava ovaj mladić za "24 sata".

On tvrdi da je poslao biografiju na više od 40 adresa ali pozitivan odgovor, nažalost, nije dobio. Neko vreme je radio na građevini fizičke poslove, ali ni tu mu se nije posrećilo.

"Radio sam po 12 sati dnevno za 10.000 dinara mesečno teške fizičke poslove. Sa tim novcem ne mogu da prehranim porodicu. Užasno se osećam kada vidim da ljudi iz moje škole sa mnogo lošijim prosekom dobijaju posao, a ja kad tražim, kažu da nema mesta", priča ovaj Pančevac.

On se, kako sam kaže, ne stidi nijednog posla, radio bi šta god da mu se ponudi, samo da može da prehrani porodicu i sebe. Dok je nemoćan sedeo ispred pančevačke bolnice, pored njega su prolazili bez reči. Mnogi se čak nisu ni osvrnuli. Samo je zamenik direktora bolnice rekao da će pokušati da mu pomogne, kaže Nedić.

Dok ga je glavna medicinska sestra ubeđivala da se skloni sa kiše, on je čvrstom voljom odlučio da ostane na istom mestu bez obzira na vremenske uslove.

"Dolaziću ovde svaki dan od ranog jutra dok me direktor bolnice ili neko iz Ministarstva ne sasluša", poručio je momak za portal "24 sata".

  • Maximilien Robespierre

    24.08.2015 08:38
    Kada svi smognu snage, sakupe muda na gomilu i izadju na ulicu da podrze ovog maldog momka onda cemo moci sebe da smatramo nekim narodom koji ima barem malo digniteta.

    U medjuvremenu vi i dalje tipkajte po tastaturi i kmecite od muke. Tako necete nista promeniti.
  • ns

    21.08.2015 12:41
    ima posla
    U Neoplanti su stalno potrebni radnici u hladnjaci. 1000 dinara za 8 sati rada +2 obroka. Tezak fizicki rad, nosenja polutki sto smrznutih ,sto polu odledjenih ali eto ko nema mogucnosti za bolje tamo ima posla uvek.Bio radio. Vise ne radim tamo jer sam sad nekih 3000km od NS.
  • lala

    21.08.2015 12:37
    Zato što je gospodja doktorka, koja je po završenom fakultetu, odmah dobila posao, jer joj je tata, tada doktor u kameničkom institutu, sredio preko kolege, da mu ćerka dobije šesticu, ovakva vredna deca ne mogu da dodju do posla. A svojevremeno je, gospodjica studentkinja medicine, odnela svoj indeks da joj profesor upiše šesticu, posle nekoliko neuspešnih izlazaka na ispit. Kada je tata doktor, kobajagi, rekao da nije mislio da joj kolega na taj način da ocenu, dotični doktor izjavio, "vezi" koja je za to urgirala, "recite kolegi da mu je ćerka tako glupava, da regularnim putem nikad nebi položila ispit kod mene". Zato ćete, vi, pametna deco, štrajkovati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina