Titel dobija nov kej na Tisi

U Titelu je počelo uređenje obale i priobalja reke Tise, a plan opštinskih čelnika je usmeren na razvoj etno i nautičkog turizma.
U Titelu je počelo uređenje obale i priobalja reke Tise, a plan opštinskih čelnika je usmeren na razvoj etno i nautičkog turizma.

Izgradnja parkinga za autobuse u centralnom delu keja je već počela, a nizvodno će ubrzo nići tereni za košarku, odbojku i tenis. Nizvodno se nalazi i divlja plaža koja je još uvek kategorisana kao "neuređena", ali plan je da se i ona uredi.

"Ovaj projekat je osmišljen tako da se iskoriste potencijali opštine koja ima nesumnjivo retka prirodna bogatsva. Tisa je međunarodni plovni put, ali je na većem delu njenog priobalja netaknuta priroda. S druge strane mesta je Titelski breg, zaštićeni rezervat prirode. Spoj ta dva nudi jedinstvene sadržaje, od paraglajdinga, ponude pravih seoskih domaćinstava do nautičkog turizma. Svesni smo da će neko s nepoverenjem dočekati ovakve vesti, ali ovaj poduhvat se naslanja na već realizovane projekte u privredi ili one koji su u završnoj fazi", kaže Dragan Božić, predsednik opštine Titel.

Ova opština inače ima oko 16.000 stanovika i epitet najuređenije opštine u Vojvodini. Smešten je prekoputa ušća Begeja i nedaleko od ušća Tise u Dunav, te se iz tog mesta u Bačkoj vrlo brzo može stići do Banata i Srema. Titel ima i odlične drumske veze sa Beogradom, Novim Sadom i Zrenjaninom, što je za dalji razvoj turizma ove opštine jako važno, naveli su opštinski čelnici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina