Zrenjaninske NVO pokreću veliku akciju solidarnosti za migrante

Nekoliko organizacija civilnog društva iz Zrenjanina najavilo je da pokreće veliku humanitarno solidarnu akciju za migrante.
Nekoliko organizacija civilnog društva iz Zrenjanina najavilo je da pokreće veliku humanitarno solidarnu akciju za migrante. Kako se objašnjava, akcija će trajati do 29. avgusta, i u prvoj fazi prikupljaće se humanitarna pomoć na dva mesta u Zrenjaninu.

Aktivisti su pozvali građane da donesu konzerviranu hranu, odeću, kamp opremu, igračke, sveske i bojice za decu i sredstva za ličnu higijenu u prostorije Kulturnog centra "Alternativa" u Ulici Sarajlijina broj 5, radnim danima od 11 časova, a subotom i nedeljom od 20 časova, kao i u udruženje "Skaska" i Centar za razvoj savremenih veština u Pupinovoj ulici broj 21, radnim danima od 11 do 14 časova. Kako se objašnjava, pomoć može biti i novac koji će biti usmeren za troškove manjeg kamiona, kojim je planirano da se prikupljena pomoć vozi do migrantskog svratišta.

Organizatori akcije solidarnosti sa migrantima su najavili i da će od ponedeljka do subote u popodnevnim časovima ići u ture šetanja po gradskim naseljima sa ručnim kolicima i tokom dva sata prikupljati pomoć i promovisati akciju. Svaka tura šetanja će biti najavljena i deljena preko socijalnih mreža. NVO su istakle i da će se akcija završiti sledećeg vikenda pešačkom turom od Zrenjanina do Kanjiže, u dužini od 90 kilometara. Planirano je da i tada u Kanjižu stigne i manji kamion sa prikupljenom humanitarnom pomoći.

"Sportski aktivisti hodaće dva dana, sa ručnim kolicima, u proseku 45 kilometara dnevno i promovisati akciju. Građani u mestima kroz koje će prolaziti biće pozivani da se pridruže, tako što će dati humanitarnu pomoć, koja može stati u ručna kolica", rekli su organizatori koji žele da ukažu na probleme sa kojim se migranti suočavaju, težak i dugačak put koji prolaze u potrazi za mirom i sigurnim životom.

Organizatori velike akcije solidarnosti sa migrantima su Panonska aktivistička organizacija PAOR, udruženje "Skaska", Centar za decu i mlade "Maštalište", udruženje za radna prava žena "Roza", a podršku su najavili i mladi muzičari iz sastava "Gipsy Mafia".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina