Auto-centar "Zoki" kupio list Pančevac

List "Pančevac" kupilo je preduzeće Auto-centar "Zoki" za 238.000 evra.
List "Pančevac" kupilo je preduzeće Auto-centar "Zoki" za 238.000 evra.

Do 233.000 evra na licitaciji u Agenciji za privatizaciju u Beogradu, išao je konozorcijum fizičkih lica koji čini Melita Popović i Nikola i Lazar Dangubić.

Licitiranje za Pančevac je krenulo od 63.000 evra, koliko je bila najveća ponuda, koju je dao konzorcijum Melite Popović i Lazara i Nikole Dangubića, da bi se zaustavilo na 238.000 evra koliko je na kraju ponudilo preduzeće iz Pančeva Auto-centar "Zoki", čiji je vlasnik Zoran Peševski.

Na aukciji su učestvovali kao fizička lica i Nenad Živković, koji je licitirao do 188.000 evra i Boro Duraković, inače vlanik firme Yunirisk, koji se zaustavio na sumi od oko 70.000 evra.

Na prvoj prodaji Pančevac je pre sedam i po godina, u februaru 2008, bio prodat za daleko veću sumu od dva miliona i 300 hiljada evra. Ispred konzorcijuma koji je napravio deo zapsolenih i Dušana Stupara, tada je pobedila ponuda Cvijete Marković, supruge Dobrosava Markovića, koji je posedovao više poljoprivrednih preduzeća.

Međutim, ova prodaja je poništena posle dve godine, pošto su Markovići uplatili samo prvu ratu - to jest šestinu izlicitirane sume.

Po novom Zakonu o privatizaciji, od prošle godine, izlicitirana vrednost se mora uplatiti odmah. Agencija za privatizaciju ima rok do 15 dana da proveri dokumentaciju kupca, a kupac nakon toga i tri dana da uplati sav novac.

Za otpremninu se odlučilo četiri od 18 zaposlenih.

  • 27.08.2015 15:58
    sns firme kupuju sve
    beda od drzave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina