Kljajićevo: Brestovčanin napravio najbolju šljivovicu

Na Burduševom brdu pokraj Kljajićeva je po šesti put održano tradicionalno pečenje šljivovice i takmičenje "Zlatni destilat".

Na Burduševom brdu pokraj Kljajićeva je po šesti put održano tradicionalno pečenje šljivovice i takmičenje "Zlatni destilat".

Na ovoj manifestaciji učestvovalo je 11 ekipa u "živom" pečenju rakije, dok je za takmičenje "Zlatni destilat" stiglo 55 uzoraka domaće šljivovice.

Najbolju rakiju, na licu mesta, ispekao je Jova Popović iz Bačkog Brestovca, a njemu je pomagao Davorko Bačkulin iz Stapara. Drugo mesto zauzeli su Milan Pejin i Milan Mađarčić iz Kljajićeva, dok su treće mesto osvojili Mićo Balobabić i Bogdan Kljajić, takođe iz Kljajićeva.

U takmičenju "Zlatni destilat" najbolje je ocenjena rakija Antala Fadija iz Sombora. "Šljiva" Branka Šoštarića je dobila srebrnu medalju, a Milan Katić iz Topole je za svoj destilat dobio bronzanu medalju.

Nagrađeni su uz medalje i diplome dobili reljefni kazan za šečenje rakije koji je izradila slikarka Snežana Mijić iz Sombora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina