Pomozite dvanaestogodišnjem dečaku obolelom od cerebralne paralize

Dvanaestogodišnji Erik Kalmar od rođenja boluje od cerebralne paralize.

Dvanaestogodišnji Erik Kalmar od rođenja boluje od cerebralne paralize.

Uz to je i mentalno nedovoljno razvijen, zbog čega je nemoćan za bilo kakvu samostalnu radnju. Sve to prate stalni bolovi kičme zbog spazma mišića koje neznatno ublažavaju svakodnevne vežbe kod kuće.

"Zbog tog spazma on samom sebi može da napravi velike povrede. Prošle godine se upravo to i dogodilo kada je iščašio kuk zbog čega je morao na operaciju. Od toga mu se i kičma krivi a leva noga mu je kraća" , kaže Erikova majka Valerija.

Jedini lek za Erikove patnje ju preskupo lečenje u Beču za koje njegovi roditelji, koji žive od jedne, očeve plate, nemaju para. Pre toga neophodna mu je specijalna rehabilitacija što dodatno košta. "Erik je trebalo da ide na rehabilitaciju u Slovačku da mu smanjimo bolove, jer jeteško za dete da ustaje i leži sa bolovima. Operacija je u Beču, a samo jedna košta 10 hiljada evra", dodaje ona.

U pomoć Eriku Kalmaru uključila se Humanitarna fondacija Novi Beograd koja prikuplja novac za dvanaestogodišnjeg Bečejca, ali još uvek nedostaje mnogo para za njegovo lečenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina